Fintech

Emberhalál lett a vége a marketing kampánynak, és még elnézést se kértek

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.28 | 20:26

Az ukrán kriptovalutás cég igencsak elszámolta magát a Mount Everesten tartott reklám túráján.

Mount Everest – Fotó: Pixabay.com CC0

A kriptovalutával üzletelő ICO cégeket gyakran éri az a vád, hogy pilótajáték az üzleti modelljük, és a hasonló vállakozások lényege tényleg az, hogy minél több befektetőt talájanak minél gyorsabbban, akik hajlandóak belerakni a vagyonukat a cégbe. Éppen ezért mindent megtesznek az ICO-t indító cégek, hogy egymásra licitáljanak. A kezdeti tokenkibocsátáshoz egy cég esetében azonban egy emberélet elvesztése is tapad.

A Mount Everest meghódításával akart még menőbbnek tűnni az ICO-t tervező ukrán AskFm csapata. Azt találták ki, hogy egy 50 ezer dollárt érő kriptovagyont ásnak el a csúcs közelében.

Az expedícióval azonban több baj is akadt. Ketten közülük hétezer méteren ragadtak, és miután nem volt tartalék oxigénjük, hívták a mentőhelikoptert, hogy az vigye le őket.

A Finacial Times Alphaville blogja azonban észrevette, hogy az expedícióval más is történt. Alan Arnette, az Everestre induló expedíciók krónikása írta, hogy egy megelőzhető haláleset is kötődik a csapathoz. A csúcsot több alkalommal megjárt Lam Babu Sherpa elérte velük a tetőt, de ereszkedés közben életét vesztette.

Az AskFm az újságírók kérdésére rögtön ködösíteni kezdett, hogy az ő expedíciójuk egyik serpája halt-e meg. Sajnos minden amit mondtak, szembe megy azzal, amit az expedíció egyik tagja írt a kérdések előtt a saját blogjába. Igaz, a Facebookon azt is bevallja ez a hegymászó, hogy a fagysérülések és a hóvakság miatt hívták a mentőhelikoptert. Azaz nem volt olyan állapotban, hogy figyelni tudjon arra, hátrahagyják-e a velük érkezett serpát.

A cég reakciói egyelőre nem mutatják azt, hogy az AskFm egy pillanatig is azt érezné, hogy restellnie kell magát az emberéletet követelő marketingakcióért.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló