Fintech

Emberhalál lett a vége a marketing kampánynak, és még elnézést se kértek

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.28 | 20:26

Az ukrán kriptovalutás cég igencsak elszámolta magát a Mount Everesten tartott reklám túráján.

Mount Everest – Fotó: Pixabay.com CC0

A kriptovalutával üzletelő ICO cégeket gyakran éri az a vád, hogy pilótajáték az üzleti modelljük, és a hasonló vállakozások lényege tényleg az, hogy minél több befektetőt talájanak minél gyorsabbban, akik hajlandóak belerakni a vagyonukat a cégbe. Éppen ezért mindent megtesznek az ICO-t indító cégek, hogy egymásra licitáljanak. A kezdeti tokenkibocsátáshoz egy cég esetében azonban egy emberélet elvesztése is tapad.

A Mount Everest meghódításával akart még menőbbnek tűnni az ICO-t tervező ukrán AskFm csapata. Azt találták ki, hogy egy 50 ezer dollárt érő kriptovagyont ásnak el a csúcs közelében.

Az expedícióval azonban több baj is akadt. Ketten közülük hétezer méteren ragadtak, és miután nem volt tartalék oxigénjük, hívták a mentőhelikoptert, hogy az vigye le őket.

A Finacial Times Alphaville blogja azonban észrevette, hogy az expedícióval más is történt. Alan Arnette, az Everestre induló expedíciók krónikása írta, hogy egy megelőzhető haláleset is kötődik a csapathoz. A csúcsot több alkalommal megjárt Lam Babu Sherpa elérte velük a tetőt, de ereszkedés közben életét vesztette.

Az AskFm az újságírók kérdésére rögtön ködösíteni kezdett, hogy az ő expedíciójuk egyik serpája halt-e meg. Sajnos minden amit mondtak, szembe megy azzal, amit az expedíció egyik tagja írt a kérdések előtt a saját blogjába. Igaz, a Facebookon azt is bevallja ez a hegymászó, hogy a fagysérülések és a hóvakság miatt hívták a mentőhelikoptert. Azaz nem volt olyan állapotban, hogy figyelni tudjon arra, hátrahagyják-e a velük érkezett serpát.

A cég reakciói egyelőre nem mutatják azt, hogy az AskFm egy pillanatig is azt érezné, hogy restellnie kell magát az emberéletet követelő marketingakcióért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.