Fintech

Te hogy viselnéd, ha az egyetem a mobilodon zaklatna a tandíjért?

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.26 | 19:07

Digitális cseszegetésre használja a Groeningen Egyetem az ABN Amro pénzküldési appját. Visszaüt-e az akció?

Fotó: Pixabay.com CC0

A holland Groeningen Egyetem nem arra játszik, hogy népszerűségi versenyt nyerjen a közeljövőben. Partnerségre lépett az ABN Amro bankkal, hogy a Tikkie nevű pénzküldős appon keresztül piszkálhassa a késve fizető diákokat a tandíj miatt – írja a Finextra.

Az egyetem szerint előbb-utóbb befizetik a diákok a tandíjakat. De van, hogy az utalást elutasítják, késik, és emiatt a diákokat kitiltják az online oktatási rendszerekből, előadásokról.

A Tikkie előnye, hogy remekül együttműködik a holland belpiacos iDEAL nevű fizetési rendszerrel. Az iDEAL a világon sehol máshol nem található meg, Hollandiában azonban a pénzügyi szolgáltatások nagy része erre épül. A Tikkie úgy népszerű az egyetemisták körében, ahogy a Venmo az Egyesült Államokban. Ezért cseles és kicsit visszatetsző is, hogy abban az appban zargatja őket az egyetem a tandíjért, amiben egymásnak adják meg a tartozásukat az előző esti sörözésért.

Az ABN Amro digitális vezetője, Fran Verkerk szerint

A Tikkie-t úgy fejlesztettük ki, hogy kéznél lévő és barátságos fizetési mód legyen a barátok közti pénzmozgás rendezésére. De a Tikkie-t az oktatási intézmények is használhatják a tandíj begyűjtésére. Az egyetemek és a diákok is profitálnak ebből.

Az app egyelőre jól teljesít, nem sok mindent tud, de azt remekül, a felhasználói pedig szeretik. Kérdés mi lesz a megítélése ezek után.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...