Gamer

Mostantól nem kell százezreket költened egy gamer PC-re

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.17 | 13:23

A PC gamerek pár évente kénytelenek felújítani a gépüket, hogy tűrhetően tudjanak játszani a legújabb játékokkal, ráadásul ezek a felújítások brutálisan drágák minden alkalommal. Erre a problémára kínál megoldást a Blade nevű cég, akiknek az eszközével interneten keresztül lehet játszani, mondjuk annyira nem olcsón.

Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy kapsz egy dobozt, amibe bedugod a billentyűzeted, az egered, a monitorod, és már nyomhatod is. Persze nagyon gyors internet is kell hozzá, amin keresztül rácsatlakozol a számítógéphez. A gépet egyébként havi 35 dollárért bérelheted.

Ez a gép mindig a legfejlettebb hardverekkel van felszerelve, jelenleg egy Geforce GTX 1080-as hajtja, 12Gb RAM-mal és egy nyolc magos processzorral együtt. Egy évre 420 dollárba kerül, ami körülbelül 100.000 forint. Ehhez képest egy ilyen erős gamer PC legalább 400.000 forintba kerülne. Persze olcsóbb lenne, ha a kriptovaluta bányászok nem gamer videokártyákat használnának a bányászathoz.

 

Mások is próbálkoznak ilyesmivel

A Sony létrehozta a PlayStation Now szolgáltatást, ami ugyanazt nyújtja, mint a Shadow, de kizárólag Sony játékokkal enged játszani PS-en és PC-n, mondjuk olcsóbb, csak 20 dollárba kerül. Az Nvidia is megalkotta a Geforve Now-t, ami még csak béta fázisban van, és csak néhány játékot támogat. A LiquidSky-nak is van ilyen szolgáltatása, de ott 20 dollárért mindössze 80 óra játékidőt kínálnak.

A Shadow-val együtt nem járnak játékok, csak egy gamer PC, amin játszhatsz a saját játékaiddal. A szolgáltatás sajnos még nem elérhető Magyarországon, de ha minden jól megy, hamarosan ide is elér.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.