Gamer

Meglepetés: ingyenes lesz az eredeti StarCraft

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.27 | 11:00

Lassan 20 éves lesz a A Blizzard legendás (mondhatnánk, hogy műfajteremtő, csak ez nem lenne igaz) játéka, a StarCraft. A nosztalgiahullámban a kiadó kissé fel is frissíti a játékot, és megspórol mindenkinek 15 dollárt. Hogy aztán lehúzzon mindenkit a remastered verzió megjelenésével.

Elképzelni is nehéz, mi mindent érhetett volna el az emberiség, ha azt a rengeteg időt, amit az elmúlt 19 évben a StarCraft előtt töltöttünk, valami hasznos munkára fordítottuk volna. Lehet, hogy már a Marson járnánk, de mi inkább egymás ellen küzdöttünk az online harcmezőkön.

starcraft-void3

A valós idejű stratégiai játékokat nem a StarCraft hozta be a köztudatba, de valamiért ez lett a legnépszerűbb. Egész kis univerzumot sikerült kerekíteni a Koprulu szektor köré, ahol a terran, protoss és zerg erők csépelik egymást. 1998-tól 2010-ig jelentek meg hozzá újabb és újabb verziók.

A nosztalgiahullámot és a sci-fi reneszánszát is jól érzékelő Bizzard most bejelentette, hogy frissítést kap az 1998-as StarCraft: Brood War: javítanak pár bugot, nehezebbé teszik a cheatelést és jobb lesz a kompatibilitás (a Windows 7, 8.1 és 10 alatt), majd ingyen elérhetővé teszik az egészet.

Még jobb, hogy ez nem csak a Brood Warra vonatkozik, hanem az egész StarCraft Anthology ingyenes lesz. Már vissza is vonták a webshopjukból ezt a csomagot, ami eddig 15 dollárba került.

Az egész lényege viszont az, hogy nyáron érkezik a feljavított grafikával (4K UHD) kiadott StarCraft: Remastered, amit már be is harangoztak.

StarCraft Remastered Announcement

Blizzard Entertainment presents a modern take on the original StarCraft experience in StarCraft: Remastered. StarCraft introduced many revolutionary new features that have since become staples of the real-time strategy genre: asymmetric factions, meticulous balance, and a strong emphasis on deep strategy and high accessibility. After more than ten years, StarCraft continues to headline gaming tournaments worldwide.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.