Gamer

Belép a videójátékok piacára a Netflix

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.21 | 13:18

A második negyedéves gyorsjelentés részletei.

Belép a videójátékok piacára a Netflix. Legalábbis ezt ígérte a filmeket, sorozatokat és valóságshow-kat kínáló legnagyobb streamingszolgáltató, amely második negyedéves gyorsjelentésében az előfizetők számának lassú növekedését jelezte előre az egyre élesedő piaci versenyre és járvány miatti zárlatok hatásának kifutására hivatkozva.

“A játékokra úgy tekintünk, mint egy új tartalmi kategóriára, ez valami hasonló dolog ahhoz, mint amikor a saját filmek, animációk és forgatókönyv nélküli televíziós műsorok gyártását indítottuk el”

– hangoztatta a vállalat vezetése a részvényeseknek írt negyedéves levélben.

A vállalat által közölt konzervatív előrejelzés azonban azt sugallja, hogy nem számít azonnali fellendülésre a videójátékok piacára való betöréstől. E téren sokkal tapasztaltabb cégekkel, például az Epic Gamesszel, a Microsofttal és az Electronic Artsszal kell felvennie a versenyt.

Ha azonban a döntés kifizetődőnek bizonyul, akkor a Netflixnek nagyobb mozgástere lehet az árak emelésére.

A vállalat az utóbbi években fokozatosan emelte az előfizetési díjakat. Legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban és Kanadában az előfizetőre jutó átlagos havi bevétel 14,54 dollárra nőtt, ami 16 százalékkal több a két évvel ezelőtti havi 12,52 dollárnál.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.