Infotech

Hol keress állást? Most már erre is használhatod a közösségi médiát

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.13 | 06:46

A közösségi médiában az a legfontosabb, hogy maguk a felhasználók teremtik a tartalmat. Az ilyen oldalakat nem csak arra lehet használni, hogy megnézd, mit ebédelt a szomszédod, vagy hogy olvasgasd a csicsás idézeteket, amiket megosztott a nagymamád. A legtöbb cégnek és vállalkozásnak van profilja a közösségi oldalakon, és mi lenne ennél jobb hely arra, ahol munkaerőt találhatnak? A Facebook és a hasonló oldalak olyan felületet biztosítanak, ahol a munkaadók és a munkakeresők könnyedén egymásra találhatnak, ezért érdemes a közösségi oldalakon is körül nézni, ha munkát keres az ember.

Először meg kell tisztítanod a profilod

Ez a lépés akkor is kötelező, ha nem a közösségi oldalakon keresel munkát ugyanis a cégek garantáltan utánad néznek ilyen helyeken, különösen, ha alapból egy ilyen felületen jelentkezel egy állásra. Ne feledd, sokkal többet lehet megtudni rólad, mint azt elsőre gondolnád. Ha valaki rendesen utánad néz, látja, hogy mit likeoltál, és hogy miket kommentelntél. Az ilyen dolgokra megéri odafigyelni, ugyanis később ezeket nehéz megtalálni és eltüntetni, szóval nem érdemes nyilvánosan, olyan kommenteket hagyni, amit nem szívesen vállalnál fel a nagyvilág előtt. Emellett persze az indulatos posztoktól is meg kell szabadulni.

Facebook

A Facebooknak van egy remek algoritmusa, ami összeszedi neked azokat az állásajánlatokat, amik közel vannak hozzád. Ez egy nagyon egyszerű módja a munkakeresésnek, alig igényel időt az ajánlatok böngészése. Rengeteg oldal van ahova aktuális állásokat posztolnak, de olyan csoportokat is könnyű találni, amik kizárólag álláshirdetésekből állnak.

 

Twitter

Egyszerűen csak be kell írnod a keresőbe a megfelelő szavakat. Ilyen például a “hungary jobs”, vagy “jobs in hungary”, esetleg “állás”. Nálunk a Twitter nem annyira népszerű mint a Facebook, szóval itt egy kicsit kevesebb hirdetés van, de sose lehet tudni, lehet hogy itt találod meg a következő állásodat!

Instagram

Manapság az Insta a legnépszerűbb közösségi oldal, nem csoda, hogy a munkaadók is eljutottak ide. Az Instagram egy elég egyszerű dolog, így az álláskeresés se túl bonyolult itt. Csak be kell pötyögni  keresőbe hogy “állás”, és már kezdődhet is a lefele görgetés.

 

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló