Infotech

Tényleg itt a VR kora, a Sony egymillió Playstation VR headstetet adott el négy hónap alatt

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.27 | 08:35

Hat hónap alatt akartak eladni ennyit.

Hivatalosan 950.00 VR szemüveget adtak el négy hónap után, a Sony hat hónap alatt célzott be ennyit. Persze ez még mindig csak belépő szint, mert 50 millió Sony Playstation fut a világon, ennyi gépen kéne elterjednie a Sony headsetjének.

 

sony_playstation_vr_5

Ami miatt igazán fontos a hír, az két szempont, amit a Sony tud, a versenytársak nem. Egyrészt a menő VR szemüvegek kezeléséhez általában erőmű méretű PC szükséges, ami önmagában sem olcsó mulatság. A PS viszont elérhető és nagyon népszerű. a másik, hogy maga Sony headset is jó áron került piacra. Facebook Oculus és a HTC vagy a PS VR a versenytárs, de ezek jóval drágábban érhetőek el, 600, de akár ezer dollár is lehet az ára kiegészítőkkel a VR készülékeknek. A Sony 499 dolláron tartja az árat, ami még mindig százötvenezer forint körül van, de már megfizethető.

A hozzáértők pedig már régóta azt mondják, hogy akkor terjed el igazán a virtuális valóságot kiszolgáló készülékek száma, ha jó minőségű, és elérhető árú középkategóriás headsetek jelennek meg a boltokban. Úgy tűnik, a Sonynak sikerült.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Ezo
Ez a 3 legelviselhetetlenebb csillagjegy
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 07.