Infotech

Kinyírja a Microsoft a jelszavakat, soha többé nem kell egyet se megyjegyeznünk

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.20 | 07:37

Nincs több jelszó, nincs több kis- és nagybetű, nincs több idegeskedés!

Tegye fel a kezét, akinek nem egy rémálom megjegyezni a különböző felhasználói fiókjaihoz tartozó jelszavakat! A minél nagyobb fokú biztonság érdekében a több tucat fiókunkhoz értelemszerűen különböző, és lehetőség szerint minél bonyolultabb jelszavait használunk. Ezeket tulajdonképpen képtelenség észben tartani, így vagy felírjuk valahova biztos helyre, vagy győzhetjük folyamatosan újra generálni.

A tech-óriás Microsoft most célul tűzte ki, hogy megszünteti a jelszavakat.

Nem vicc, nemsokára a felhasználói a Microsoftos fiókjaikhoz egy okostelefonos applikáció segítségével férhetnek majd hozzá – ha akarnak. Tehát ahelyett, hogy eszünkbe vésnénk a hosszú és bonyolult, de biztonságos jelszavakat, elég telepíteni egy azonosító app-ot. S ha bármilyen belépés történik a felhasználói név alatt, az alkalmazás rögtön jelzi. Nincs is más dolga a felhasználónak, mint engedélyezni a belépést – jelszó nélkül.

A telefonos bejelentkezéssel levesszük a terhet a felhasználóról, a telefonja mindent megjegyez helyette!

Bizonygatta Alex Simons, a Microsoft igazgatója blog-oldalán, jelezve, hogy a biztonság kérdése is a telefon feladata lesz, nem az emlékezetünké. Az alkalmazásnak egyelőre megvannak a korlátai, hiszen például a telefonhoz mindenképpen hozzá kell férnünk, különben külön kóddal kell megerősítenünk a bejelentkezést.

Az alkalmazás nem csak a tisztességes kódokat használók életét könnyíti meg, hanem azokét is, akik nem vették komolyan az online biztonságot. S a jelek szerint még mindig vannak, akik könnyelműen kezelik a kérdést, a legnépszerűbb jelszavak ugyanis továbbra is ezek:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. qwerty


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló