Infotech

Több posztadmin is lesz a Facebooknál a Live-botrányok után

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.05 | 08:43

A Facebookot elég keményen ekézik, hogy nem fordít elég figyelmet a megjelenő tartalmakra, eddig 4500 posztadmin volt, és most ehhez érkezik a háromezres erősítés, a mesterséges intelligencia mellé, hogy megpróbáljálk elejét venni az olyan botrányoknak, mnint amilyen a közelmúltbeli élőben közvetített (ön)gyilkosság.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint újabb 3000 embert vettek fel a céghez, akiknek feladata kizárólag mások posztjainak elemezése lesz. Elsőre meredeknek hangzik, hogy valakinek az a munkája, hogy valaki napi nyolc órában mások bejegyzéseit és videót nézegeti, pedig igaz, de ez távolról sem álommeló. A user és az algoritmus riasztások után nekik kell gyorsan lépniük, és kizárniuk olyan tartalmakat, amelyek nem megengedettek a közösségi oldalon. A Facebooknál  4500-an vannak ilyen munkakörben, és még háromezren csatlakoznak hozzájuk.

Nem véletlenül, a Facebookot elég keményen savazzák, olyan dolgok csúsznak át a rendszeren, amelyek olykor katasztrófálisak – mint például legutóbb, amikor gyilkosságot közvetített valaki élőben, és az anyagok több órán át elérhetőek voltak. Ezt követően persze bejelentették, a mesterséges intelligenciát is bevetik, hogy méginkább elejét vegyék az ilyen eseteknek.

Zuckerbergék látják, hogy elszaporodtak az egymást sértő tartalmak, valamint rengeteg az oda nem illő tartalom akár kép, akár élő videó formájában.

Múlt héten kaptunk egy jelentést, hogy valaki Live alkalmazásunkon keresztül közvetítette öngyilkossági kísérletét. Azonnali intézkedésünknek hála értesítettük a hatóságokat, akik idejében kiértek, így nem történt tragédia a dologból. De sajnos nem lehetünk mindig ilyen szerencsések.

A médiagurunak igaza van, hiszen nem ez a közelmúlt egyetlen botránya a Facebook videók világából. Egy thai férfi szintén élő adásban végzett magával és gyerekével, az eset pedig közel egy napig keringett, mire végre letörölték.

Az oldalra naponta közel két milliárd ember érkezik, így szinte lehetetlen nyomon követni minden egyes bejegyzést, a közel megduplázott létszám minden esetre bőven indokolt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló