Infotech

Itt egy új retró videojáték, amin Bud Spencer és Terence Hill pofozkodik, és őrületes siker

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.18 | 10:31

Őrületes sikerrel zárult a Slaps and Beans videojáték Kickstarteren. A játékstúdió 130 ezer eurót kért, a nép viszont 212 ezret dobott össze. Mindezt úgy, hogy a kampányvideóban egy szó sem hangzik el, csak néhány jelenetet lehet megnézni a készülő programból.

A sikert persze magyarázza a téma. A Slaps and Beansben a legendás Bud Spencer és Terence Hill filmek sztorijain verekedhetjük magunkat végig. Viszonylag szó szerint értve a végigverekedést. A program a régi játéktermi programok logikája szerint épül majd fel: a képernyő bal széléről sétálunk a jobb széle felé nagyjából két és fél dimenziós mozgással. Van némi mélysége a pályának, de fotorealisztikus grafikára senki ne számítson.

slaps2

A régies grafikai megoldások azonban a fejlesztők keze alá dolgoznak. Egy elnagyolt, kicsit képregényes világban könnyebb kipofozni tíz-húsz kalózt egy karibi ház tetején keresztül. Fel sem merül, hogy ember nincs, aki ekkora pofont ki tudna osztani. Mese az egész, és minden ezt sugallja.

slaps1

A készítők azt ígérik a 6800 támogatónak, és a későbbi vásárlóknak, hogy a filmekből ismert harcrendszert fogják meghonosítani. Azaz máshogy kell majd küzdenie a kis, izgága Hillt irányító játékosnak és a tankszerű Spencerrel játszónak. A fentiek mellett még lesznek benne minijátékok – például autóverseny a piros autóval, sárga tetővel – sör és virsli, bab és pofonok.

Aki kíváncsi arra, hogy mégis mi jön ki ebből az egészből, egy demót máris kiróbálhat. A Schiaffi&Fagioli több mint egy éve elérhető a neten, az volt a próbaprojekt a Kickstarter kampány berobbantása előtt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.