Mobiltech

Ilyen lesz az iPhone 12?

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.22 | 10:48

Négy dolog, amit várunk az Apple-től 2020-ban.

Annak ellenére, hogy az Apple alig négy hónappal ezelőtt, szeptemberben mutatta be az iPhone 11 modellek hármasát, a pletykák és találgatások már megindultak 2020-ra a közelgő iPhone 12-re vonatkozóan. Nem tudjuk mi lesz a neve, ezért egyenlőre abban lehetünk biztosak, hogy iPhone 12. Négy nagy újításról szólnak a pletykák, ezeket vesszük most végig.

Képernyő méretek

Az egyik legtöbbet emlegetett dolog az, hogy az Apple új képernyőméreteket vezethet be. Az egyik iPhone 12s lehet majd a kicsi csúcsmodell, egy 5,4 hüvelykes, illetve az iPhone 2020 Pro Max 6,7 hüvelyk is lehet mely nagyobb, mint a mostani Pro Max modell. Ezen kívül a 120 Hz-es képfrissítés is mindenképpen szóba jöhet, hiszen a konkurencia már tudja ezeket is, és javítaná a felhasználói élményt.

 

Hány új modell jön

Ming-Chi Kuo elemző, aki általában pontosan jósolja meg a cég lépését is azt mondja, hogy valószínűleg öt. Az iPhone 11 Pro jelenlegi 5,8 hüvelykes mérete eltűnik, tehát az 5,4 hüvelykes és a 6,1 hüvelykes modellek kerülnek a termékkínálat aljára, iPhone 12 néven és a top telefonok a 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro és 12 Pro Max lesznek. A kisebb iPhone minden évben felmerül az SE óta, azonban érdemben nem történt semmi előrelépés, de 2020-ban ismét reménykedünk benne, hogy kapunk egy  iPhone 8-hoz hasonló modellt, de újabb kiadásban, és már 2020 első negyedévében be fogják mutatni.

 

5G

Az Apple nem siette el piacra dobni az 5G-es iPhone-t, és valószínűleg nem fogunk még egyhamar találkozni vele.  Az Apple elemzője, Kuo optimista módon azt jósolja, hogy a vállalat 2020-ban három 5G-es telefont mutat be. Azonban, ez nem annyira reális, az Apple általában nem az első a mobilitrendekben, inkább majd a tökéletesen kiforrott technológiát használja fel, hasonlóan volt a 3G és 4G LTE-kapcsolattal rendelkező telefonoknál is. Az Apple együttműködik a Qualcommmal, de talán későn kezdett el tervezni egy 5G telefont, amikor több rivális is kiadta 5G modelljét, például a Galaxy S10 5G, LG V50 5G és OnePlus 7 Pro 5G.

 

3D kamera

Az iPhone X óta az újabb iPhone készülékek 3D mélységérzékeléssel rendelkeznek az előlapon. Beolvassa a tulajdonosa arcát a telefon feloldásához és a digitális fizetések engedélyezéséhez. Azt pletykálják, hogy az Apple ugyan ezt a rendszert fogja a telefon hátuljára rakni ami hasonló lesz a jelenlegi True Depth kamerarendszerhez, amelyet a fent említett Face ID-hez használnak a telefon elején, azzal a különbséggel, hogy picit más lesz az algoritmus, amely lehetővé teszi a távoli 3D-s objektumok feltérképezését. Ez jelentősen javítja a portré módot, illetve a kiterjesztett valóságot.

Ezek szerint idén sem lesz világmegváltó újdonság, inkább a felhasználói igényekre és visszajelzésekre reagálnak.

Képek:PhoneArena


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló