Mobiltech

Megérkezett az Apple kereső appja az elhagyott vezeték nélküli fülesekre

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.26 | 15:08

Miután elég egyszerű elhagyni az AirPodokat, nem csoda, hogy megjelentek a keresőappok. Az elsőt két hete törölték az AppStore-ból, most végre megjött az, hivatalos verzió, egyelőre csak fejlesztői béta verzióban, de hamarosan érkezik a nyilvános is.

Felháborodás övezte a megjelenésüket, de most már imádják az AirPodokat. Könnyű őket elhagyni, végre itt a hozzájuk fejlesztett kereső is. Kép: Stephen Lam/Getty Images
Felháborodás övezte a megjelenésüket, de most már imádják az AirPodokat. Könnyű őket elhagyni, végre itt a hozzájuk fejlesztett kereső is. Kép: Stephen Lam/Getty Images

A Find My iPhone után szabadon megérkezett a Finder for Airpods, az Apple vezeték nélküli füleseihez fejlesztett kereső app. Két héttel ezelőttig elérhető volt egy hasonló alkalmazás, de azt nem az Apple készítette. Jelenleg akkora a kereslet az AirPodokra, hogy minimum hat hét után szállítják ki azokat, ezért érthető, hogy a vállalat magánál tartaná a letöltésekből származó bevételt.

A kereső 3-5 méteres hatótávon belül működik és bluetooth-jellel azonosítja a fülest; wifi híján tehát muszáj megtudnod, hogy pontosan hol voltál, amikor elhagytad. A péntek este bejárt kocsmák közül nem tudja megmondani, hogy melyikben van, inkább olyan esetekre hasznos, ha otthon tetted le úgy, hogy nem találod meg.

Ha külön helyeken tartod az Apple cuccaidat, egy fokkal könnyebb lesz a keresés, mivel a füles automatikusan szinkronizálja magát az összes egyező Apple ID-val rendelkező eszközzel, így minden, az AirPoddal szinkronizált almád körül elindul a keresés. Ha az app rátalált, a Find My iPhone-ból ismert térképpel mutatja meg, hogy hol találod pontosan. Ha már lemerültek a fülesek, a legutóbbi helyzetüket mutatja meg.

A Find My iPhone-ból ismert térképen mutatja az elhagyott fülesek helyét. Kép: Apple
A Find My iPhone-ból ismert térképen mutatja az elhagyott fülesek helyét. Kép: Apple

Hanggal jelez, ha a kereső rábukkant, így akkor is meg lehet találni, ha a kanapé párnái közé esett be. Az AirPod érzi, ha használják, így ha szó nélkül nyúlta le az öcséd vagy a lakótársad és éppen zenét hallgatnak vele, az eszköz humánus lesz velük: használat közben rákeresve fokozatosan erősödik a jelzőhang, nem üvölt bele gátlástalanul a fülbe. Ha csak az egyik tűnt el, akkor a meglévőn kikapcsolható a hangjelzés.

Még kicsit várni kell ahhoz, hogy bárki használhassa az appot, de hamarosan érkezik a nyilvános béta verzió is az iOS 10.3-ból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása
Cikkajánló