Mobiltech

Iphone 9 vagy SE2, ez lehet a legnépszerűbb telefon Apple modell

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.27 | 12:18
  • trendindex: 3

Évek óta pletykálnak róla, azonban valószínűleg márciusban be fog mutatkozni az olcsó és kicsi iPhone.

A 2016-os iPhone SE volt az Apple első pénztárcabarát telefonja, és új verziója már szinte biztosnak tűnik, iPhone 9 vagy iPhone SE 2, valószínűleg tavasszal jelenik meg.
Az iPhone SE 2-ről szóló pletykák már néhány éve terjednek, ennek oka az volt, hogy amikor az eredeti iPhone SE bejelentette, óriási meglepetés volt, senki sem számított arra, hogy hat hónappal az iPhone 6S és 6S Plus bevezetése után kiadnak egy új modellt, ami hasonló technikai paraméterekkel, de kisebb mérettel rendelkezik. Az SE akkora siker volt, hogy kezdetben a cég alig tudta kiszolgálni az igényeket.

Az elmúlt évben az emberek hasonló telefonra számítottak, többek között én is, hiszen furcsa, hogy az Apple nem lovagolta meg ezt a sikert. A pletykák mindenhol mást mondanak, lesz-e Face ID, 4,7″-es lesz mint a 6-7-8 vagy nagyobb esetleg 5,4″-es, valaki SE2-nek nevezi, van aki simán iPhone 9-nek, ugyanis ez a széria kimarat a 8 és az X között.

Azonban a legrelevánsabb pletyka az, hogy az  iPhone 8 külsejét kapja meg az iPhone 11 A13 processzorával és RAM-jával. Annak érdekében, hogy az iPhone 9 is sikeres legyen, vissza kell térni az eredeti iPhone SE  irányvonalára. Az iPhone XR és a 11 készülékkel az Apple bebizonyította, relatív vékonyabban fogó ceruzával is remek készülékeket tud készíteni. Térjünk vissza 2016-ra és nézzük meg újra, hogy miért volt ilyen hatalmas siker az iPhone SE. Az iPhone SE 399 dollárba került, ami az “új” iPhone legalacsonyabb ára, hiszen a hasonló belsővel rendelkező iPhone 6S-t 649 dollárral indult. Illetve méretben is közelebb ált az előző generációkhoz, ez most is nagy előny, hiszen az X-et követő szériák a legtöbb ember számára elég nagyok, és emiatt nehezen kézbefogatóak.

Az új iPhone-nak kisebbnek kell lennie, mint a jelenlegi iPhone 11 családnál, tehát egy 4,7 hüvelykes képernyő, mint például az iPhone 8 vagy akár 5,4 hüvelykes is szóba jöhet, illetve mindenképpen kompromisszumokat kell majd kötnie, okosabb dolog lenne hozzáadni egy A13 processzort, és csak egy hátsó kamerát mint az XR-nél. Az árazást is okosan kell majd megoldani, hiszen az iPhone 8 már 450 dollárba kerül, az XR pedig 600-ba. Az biztos, hogy ha jó teljesítménnyel és jó árral fog érkezni, hatalmas siker lesz.

Képek:Reddit


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.