Mobiltech

A telefonod a személyi edződ – pár fitness app, ami segít sportolni

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.02 | 06:45

Bár napjainkra az okostelefon sokak szemében a mozgásszegény életmód egyik jelképe, rengeteg alkalmazás van, ami csak azért jött létre, hogy sportolásra bírja a felhasználót. Mutatjuk is a legjobbakat.

plank-1327256_1280

Ahogy arról nemrég már értekeztünk, ha megvan az elhatározás, rengeteg módja van annak, hogy valaki beépítse a mozgást a napi rutinjába, anélkül, hogy edzőterembe járna. Főleg, hogy sokakat alapból taszít ez a közeg. Talán a legkézenfekvőbb megoldás letölteni egy fitness appot, nem csak azért, mert okostelefonja már tényleg mindenkinek van, hanem mert ezek az alkalmazások tényleg hasznos tanácsokat és részletes útmutatást adnak arról, hogy mit és hogyan csináljunk. Összegyűjtöttük a legjobbakat. Ráadásul mindegyik tök ingyenes.

Táplálkozás

Sokszor mondják, hogy a eszményi test eléréséhez a helyes táplálkozás ugyanolyan fontos, mint a testmozgás. De ha nem is vesszük nagyon komolyan a diétát, azt azért mindenféleképpen jó tudni, hogy mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe egy nap. Ebben nagy segítség a Calorie Counter, amibe nem csak könyvelhetjük, hogy mit és mennyit ettünk aznap, hanem még meg is mondja nekünk, hogy az az étel hány kalóriát tartalmazott.

Hatmillió kaja van a program adatbázisában, úgyhogy nem kell tudnunk, hogy mi hány kalória, és abból számolgatni. Csak kiválasztani az appban, hogy mit ettünk. A program vonalkódokat is olvas, úgyhogy akár a csomagolásról is megmondja, hogy mennyi kalóriát fogyasztottunk az adott étel bevitelével. A program a folyadékfogyasztást is külön monitorozza, ez szintén nagyon fontos. Ezen kívül a céljainknak megfelelően (fogyni akarunk, vagy éppen felszedni pár kiló izmot) ajánl étkezési tippeket.

Odakint

Arról valószínűleg senkit sem kell nagyon győzködni, hogy a futás a lehető legkézenfekvőbb módja annak, ha valaki sportolni akar. Veszed a cipőd, és már indulhatsz is. Ha pedig futás, akkor a Nike+ Run Club app lehet nagyon hasznos segítség. Az alkalmazás GPS alapján követi az útvonalunkat, és ebből készít statisztikákat. Az appban van egy külön edző is, ami több edzéstervet is tartalmaz, a futást frissen kezdők egy négy hetes programot csinálhatnak végig, a haladóbbak 8 hetes tervvel fejleszthetik magukat, de vannak versenyekre felkészítő programok is. Ilyenkor az alkalmazás megmondja, hogy hányszor és mennyit fussunk le egy héten, és küld értesítőt, ha esetleg elfelejtenénk…

running-573762_1280

Ha valakinek van kerékpárja, és a használja is, érdemes telepíteni a VeloPalt, ami szintén egy GPS alapú alkalmazás. Méri a megtett utat, a sebességet és a szintkülönbséget is, ezek alapján itt is be lehet állítani magunknak különböző kihívásokat: megtett távra, elégetett kalóriára és a tekerés időtartamára is ad feladatokat a program.

Odabent

Ha valaki napi szinten akar otthon, rövidebb edzéseket végezni, de nincs még gyakorlata a különböző otthon végezhető feladatok terén, akkor a Workout Trainerrel érdemes próbálkoznia. Ebben a programban ugyanis rengeteg különböző gyakorlatot talál, amikhez képes és videós magyarázat is tartozik, így nem lehet probléma a feladatok pontos elsajátítása. Számos különböző mozgásformára kínál edzéseket az app, van benne jóga, cardio, külön program a hasizom fejlesztésére, fenékre, sőt, kismamák által végezhető gyakorlatos is!

Kifejezetten rövid, mindössze 7 perces edzéseket mutat a J&J Official 7 Minute Workout, amiben szintén képek és videók segítik a gyakorlatok pontos elsajátítását. Felülések, guggolás, fekvőtámasz, kezdőtől haladó szintig, ráadásul ez a program is emlékeztetőkkel, sőt, motivációs szövegekkel bombáz minket, úgyhogy nem lehet kihagyni az edzést.

Keményebb, heti pár alkalmas súlyzós edzésekhez kiváló a StrongLifts 5×5 Workout, ami kifejezetten a zsírégetést és az izomépítést célozza. Heti három 45 perces edzést ír elő a program, amiben 5 gyakorlat 5-ös ismétlésekkel történő elvégzése a cél, innen a név.

Ha valaki hosszabb intervallumokban gondolkodik, és szereti az egyre fokozódó terhelést, aki egy jó kis 30 napos kihívásba érdemes belekezdenie. Ilyeneket kínál a 30 Day Fit Challenge Workout app, amiben van fenék, has, vagy éppen egész testet formáló gyakorlat is. Például a minden nap egy kicsit tovább kitartott plank, vagyis alkartámasz. Az alkalmazás ilyenkor méri az időt, és jelzi, hogy mennyi a napi adagunk a gyakorlatból, másnak pedig emlékeztet, hogy ne felejtsük el a kihívást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.