Mobiltech

Ordas nagy kamu volt az arcfelismerő applikáció

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.16 | 10:03

Pedig már mindenki kezdett betojni a Facezamtől.

Forrás: Mashable/Facezam
Forrás: Mashable/Facezam

Mész az utcán, szembejön egy helyes pasi/csaj, vagy valaki aki annyira ismerős, hogy nem hagy nyugodni, de megszólítani nem mered. Ráirányítod a telefonodat, befogod vele az arcát, az app pedig behúzza az illető közösségi oldalait, és már tudod is, hogy ki ő. A Facezam ugyanúgy működne, mint a Shazam – amennyiben valóságos lenne, és nem egy ordas, ugyanakkor rendkívül hatásos és nagyon ügyes kamu.

A Facezam egy londoni székhelyű kreatív ügynökség projektje. Ha még sosem hallottál a Zacozo-ról, hát mostantól nem felejted el a nevüket.

Igazából már az app nagyon direkt neve is gyanút kelthetett volna, amikor a hét legelején feltűnt a hírekben. Még egy marketingvezető is felbukkant, bizonyos Jack Kenyon, aki interjúkat adott a Facezamet fejlesztő cég nevében. Beszélt arról, többek között, hogy a Facebookkal együttműködnek, és így tudják garantálni az arcfelismerő zavartalan működését. A Facebook azonban pár órán belül reagált, és kijelentette, az állítólagos együttműködés nem létezik. Most pedig kiderült az is, az egész csak egy hoax volt, ami egyfelől a Zacozó-ra irányította a figyelmet, és arra is rávilágított, mennyire veszélyben is vannak a személyes adataink.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló