Mobiltech

Alaptablet, ahogy az Apple elképzeli, ezt tudja az új iPad

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.06 | 07:15

Nem akarnak forradalmasítani, csak készítettek egy ötödik generációs iPadet jó áron.

ipadfekvo

“Ez a hétköznapi ember tabletje” – szól az egyik teszt, és tényleg, bár kérdés, hogy az Apple szeretné-e a hétköznapi jelzőt látni 2017-es iPadje mellett. Persze a hétköznapiság is relatív – az iPad Pro vagy Air 2 tulajdonosok nem valószínű, hogy rámennek az új modellre, viszont bárki másnak jó opció lehet.

Az Apple végre nem akar semmit forradalmasítani

– írja kritikájában a The Verge, és a faék egyszerűséggel iPad névre keresztelt 2017-es modell valóban semmi más, „csak” egy iPad. Nem ezzel a tablettel fogja a cég körbeturnézni a sajtót – szép csendesen bocsátották útjára az iPad Air 2-t felváltó modellt –, arra ott van és ott lesz az iPad Pro.

Az viszont már csak ára miatt sem feltétlenül kell mindenkinek – a 2017-es iPaddel hozzájutunk egy minőségi tablethez, és ennyi. Ez persze azt is jelenti, hogy minden extráért vagy fizethetünk, vagy pedig nem is támogatja azokat az iPad –

Apple Pencillel nem lehet rajta dolgozni, Smart Keyboarddal sem kompatibilis. És négy hangszóró helyett csak kettő van.

Az üzenet egyértelmű: ha profi munkatabletet akarsz venni, akkor vegyél iPad Prót, ha a régi iPadet akarod cserélni, vagy jól használható, minőségi all-rounder tabletre van szükséged, akkor vidd ezt.

Design

A dizájn az iPad Próé, a 9.7 colos retinakijelző (elvileg) nagyobb fényerejű, mint az iPad Air 2-é. Az A9-es processzor simán legyorsulja a régebbi iPadeket, de nem egyértelműen gyorsabb az iPad Air 2-nél, és elmarad az iPad Pro mögött. Dimenzióiban a 2013-as iPad Air 1-re hajaz (7.5 milliméter vastagság, 469 grammos tömeg). Két tárhelytípussal – 32 vagy 128 GB-s – rendelhető, az akkumulátor üzemideje az Apple mérései szerint 10 óra.

ipad3

 

Mibe fáj?

Magyarországon az ár a 32 GB-os alapmodellnél 132 990 forint, a modell legdrágább verziója 221 990-ig felmegy. Nagy-Britanniában 339 és 559 font, az Egyesült Államokban 329 és 559 dollár között árulják. Ezért kapunk egy ötödik generációs iPadet, amely pont annyit tud, mint amit egy iPadtől elvárunk. Nem szakít le eget-földet, nem ad extrát. Nem akar elkápráztatni újításaival, nincsenek megrendítő újdonságai. Viszont gyors és jó minőségű. Mondhatni, alaptablet, ahogy azt az Apple elképzeli.
Azt meg mindenki döntse el magának, hogy ez megér-e neki egy cserét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.