Mobiltech

Saját magával is szembemegy a T-Mobile az első 5G hálózatért

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.04 | 15:43

A tervek szerint már 2018-ban megszülethet a világ első 5G hálózata, de még kár lenne egyből pezsgőt bontani. Hiszen pont nem úgy érkezik, mint ahogy azt sokan gondolnák. A 4G után mindenki még brutálisabb sebességre számít, amikor az újgenerációs hálózat szóba kerül, a T-Mobile viszont a gyorsaság helyett a szélesebb lefedettségre tenné a hangsúlyt. Mindenki döntse el, hogy ez most jó, vagy rossz.

phone-1237957_1280

Az iparág szereplői között egyébként őrült verseny folyik a világ első 5G hálózatáért, eddig azonban csak egy csúnya AT&T bakit sikerült összehozni a témában,a cég újrabrandelt 4G próbálkozásával.  A következő kísérletet úgy tűnik a T-Mobile teszi majd, akik a hipergyors sebesség helyett a lefedettségi versenyt célozták meg ezzel a projekttel, talán pont azért, hogy ne lőjenek akkora bakot, mint az amerikai cég. Furcsa mód a Jackdaw Research egyik elemzője szerint ezzel viszont pont magukat hazudtolják majd meg:

Kétségtelenül ironikus, hogy a T-Mobile elkötelezett lépéseket tenne a lefedettségi verseny irányába. Ráadásul épp a sebeség rovására, hiszen egész eddigi munkásságuk éppen az ellenkezőjéről szólt. Egy gyors, ám távolról sem bárhol elérhető hálózatról.

Ha a T-Mobile tényleg szembemegy saját magával, azzal mindenkit leelőzhet, hiszen a rádióhullámokra építő hálózatot akár már 2018-ra össze is hozhatják. Ha sikerül, eddig sosem tapasztalt lefedettséggel tölthetjük fel fotóinkat, játszhatunk, vagy éppen telefonálhatunk az új 5G-nek köszönhetően. Nincs több alagútban elhaló net, erdőben elszálló jel vagy távoli rokonoknál akadozó hálózat, még ha sebességre lehet olyan is lesz, mint a hó végi lemerült adatforgalommal való fájdalmas szenvedés.

Nyitókép: Pixabay.com/ashirova


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló