Mobiltech

Miért éri meg jobban egy iPhone 8, mint egy iPhone X?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.18 | 09:13

Még csak alig egy héttel vagyunk az Apple idei nagyszabású bemutatója után, de most megpróbáljuk összeszedni, hogy miért lehet jobb választás egy iPhone 8, mint egy iPhone X.

Nagyon nehéz összehasonlítani az  iPhone X-et és az iPhone 8-at, hiszen mindkét készülék hasonló hardverre épül, de elég sok mindenben különböznek. Más a külső megjelenés, más a kezelhetőség, és természetesen más az ára – a jubileumi modell például nálunk lesz a legdrágább.

Az iPhone X jelenleg az a készülék, amit (majdnem) mindenki szeretne magáénak tudni, de nem biztos, hogy mindenki ki is tud fizetni ennyi pénzt érte. Magyarul:

Megér-e 436 990 forintot egy telefon?

Nem feltétlenül – annak ellenére, hogy ez a legfejlettebb telefon, amit az Apple valaha is megalkotott.

A Mashable összeszedte néhány pontban, hogy miért éri meg a 8-as jobban, mint az X.

Ha szeretsz “spórolni”

Ez lenne az egyik nyilvánvaló ok: az iPhone 8 2-300 dollárral olcsóbb, mint a tizes modell. Nálunk erre még rájön az ÁFA, szóval magyar viszonylatban ez így néz ki: az iPhone 8-ast 64 GB-os változatban 264 990 forintért vehetjük majd meg a már említett 436 ezer helyett, így “spórolhatunk 172 ezer forintot – ha úgy vesszük. Szóval ez lenne a megtakarítás.

Ha ragaszkodsz a Home gombhoz

Az Apple egyik legnagyobb újítása idén, hogy teljesen eltűnik a korábbi modelleken megszokott Home gomb,  iPhone 8-as modelleken viszont még ott figyel az a bizonyos kör alakú gomb – biztos vannak még, akiknek ez fontos.

Ha szereted az ujjlenyomat-olvasót

Oké, oké, hogy Face ID lesz az iPhone X modelleken, de hát miért kéne elítélni azokat, akik még a hagyományos ujjlenyomat-olvasóval szeretnék feloldani a telefonjukat?

Ha jobb kamerákat szeretnél

Az iPhone 8 és a 8 Plus kamerái is új szenzort, színszűrőt kapott, és egy olyan képfeldolgozó processzort (A11) kapott, ami gyorsabb autofókuszt és hardveres zajszűrést is támogat már, szóval sokkal izmosabb és jobb felvételeket lehet készíteni ezzel a telefonnal.

Ha fontos számodra, hogy elférjen a kezedben a telefonod

Az Apple okostelefonjainak evolúciója úgy alakult, hogy évről évre egyre nagyobb lett a készülékek kijelzője, és egyre nehezebb volt kézben tartani a mobilt. Az iPhone 8 közelebb áll a “smartphone” mérethez (nagyjából akkora, mint a 7-es modell), így a nem túl nagykezűeknek is megfelelő.

Ha előnyben részesíted a vezeték nélküli töltést

Azért az elég nagy királyság, hogy vezeték nélkül is töltheted majd a telefonodat – igaz, hogy az iPhone 8 és 8 Plus kizárólag az Qi szabványú töltőkkel lesz majd kompatibilis.

Ha szeretnéd magadénak tudni az iPhone X hardverét

Az iPhone 8 modell ugyanazzal a hardverrel rendelkezik, mint a jubileumi, palacsintasütő méretű csúcsmodell. Adatkapcsolat terén is ugyanannyit tud az iPhone X, mint a 8 és 8 Plus, ennek megfelelően van Qi-töltés, LTE-A és Bluetooth 5.0 is. Hát megéri ezért a sokkal drágább X-et választani?

Szóval az új iPhone 8-as készülékeket azonak érdemes megvenni, akik régebbi készülékről szeretnének újra váltani, de azért az anyagi lehetőségeik még nem engedik meg, hogy majdnem fél millió forintot adjanak a legújabb csúcsmodellért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.