Túra

Ez tökéletes ajándék lehet karácsonyra – A Sandberg Survivor Torch Powerbank igazi túlélő eszköz

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.03 | 08:18

Kézbe fogtuk a Sandberg multifunkciós eszközét, mely egyszerre szolgál erős zseblámpaként és powerbankként, ám üveget is törhetünk vele.

A Sandberg Survivor Torch Powerbank 5000 tökéletes felszerelés kalandozáshoz, expedícióhoz és kempingezéshez állítja a honlap, és még azt is megjegyzik, hogy vészhelyzetben megmentheti az életünket.

Sokat ígér, de mit is tud valójában a cucc? Hát, mi erre voltunk kíváncsiak, ugyanis a Sandberg már bizonyított nálunk, legyen szó powerbank-ról, vagy napelemről.

Napelemes powerbank: A túrázó legjobb barátja a bicska után

A lámpa a gyártótól megszokott csomagolásban érkezik, nem sok mindent kapunk hozzá, csak egy USB-A/USB-C kábelt, amely mind a töltéshez jól jöhet, mind pedig ahhoz, hogy az eszközről töltsünk fel valamit. Bármit. A mai világban már a legtöbb dolog támogatja az USB-C szabványt, így szinte kábelt sem kell magunkkal vinni. Remek. Mondjuk az már csak hab lenne a tortán, ha valahogy a kábelt a lámpába lehetne integrálni.

A zseblámpa oldalán lévő USB-port lehetővé teszi a töltést, de mire elég a valóságban az 5000 mAh? Egy átlagos telefont kényelmesen fel tudunk vele tölteni. A nagyobb telepekkel rendelkezőt pedig közel 70%-ra. Ám ez nem arra való. Ha nincs más megoldás, akkor persze végső esetben jönne ez csak szóba, hiszen az elsődleges szerepe a világítás. És én a továbbiakban a zseblámpa funkcióra vagyok kíváncsi.

Az erős, beépített akkumulátor hosszan tartó erős fényt biztosít több órán keresztül, amely kempingezésnél igazán jól jöhet. A fényerő szabályozható, és a fókusz is állítható, de nem is nagyon számítanánk másra ebben az árkategóriában. Rendkívüli robusztus kialakításának köszönhetően zord körülmények között is kitart, most, hogy leesett az első hó, kapva kaptunk az alkalmon, és kimentünk a természetbe hogy kipróbáljuk.

A száraz technikai adatok így alakulnak:

  • Kapacitás: 5000 mAh / 18.5 Wh
  • USB-A kimenet: 5V/2A
  • USB-C kimenet: 5V/2A, 9V/2A (csak a gyári USB-A /USB-C kábelen)
  • Működési idő 6-8 óra
  • Töltési idő 2.5óra 18Watt
  • Fényerő: 1200 Lumen
  • XHP160LED
  • IPX4 vízállóság
  • Méret: 178 x 50 x 50 mm
  • Tömeg: 341 g

A XHP160LED több másik zseblámpában megtalálható, és valóban brutálisan erős a fénye. Így nem meglepő, hogy ebbe a modellbe is ez kerül. Ugyan kicsit drágább mint a no-name társai, de ehhez jár 5 év garancia, és a többi modell nem használható külső akkumulátorként. Ez már alapból nagy előny.

Ami nagyobb kérdés, hogy elég-e a IPX4 védettség?

A készülék IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, így leginkább „Fröccsenésállónak” mondható.Ezt képzeljük el úgy, hogy a teszten minden irányból vizet permeteznek a készülék felé 5 percig. Ha az eszköz ellenáll, IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik. Én kivettem a hóba, és persze a töltőnyílást a gyári gumival ledugaszoltam.

Tökéletesen bírta beázás nélkül. Ugyan búvárkodni ne ezzel induljuk, de egy alapos eső meg se fog neki kottyanni, így ezen a teszten is átment.

Mindemellett a zseblámpa vészkalapácsként is használható. Szóval megvan minden benne ami a tökéletes autós zseblámpában szükséges, ám a természetben is megállja a helyét.

Kirándulásra is vállalható, de felmerül a kérdés, hogy sok-e a 314 gramm. Szerintem sok esetben igen, de akkor ha alig viszünk más cuccot magunkkal, vagy esetleg céltudatosan éjszaka megyünk, akkor ezzel nem lövünk mellé.

Nálam jó szolgálatot tett, a képek alapján is látható az, hogy egy remekül végiggondolt és összeszerelt termékről van szó. Bár az eszköz egyetlen negatívuma nálam az, hogy nem sikerült az USB-C csatlakozón keresztül tölteni róla semmit, persze ott az USB-A és azon keresztül gond nélkül működik a powerbank funkció is.

Tökéletes karácsonyi ajándék lehet, hiszen rengeteg mindenre használható, az ára ugyan magasabb mintha vennénk egy sima zseblámpát, de az nem ad 5 év garanciát, sem hibátlanul működő ügyfélszolgálatot, és powerbankként is ritkán használható.

Ahogy a képeken is láthatjátok a fényerő impresszív és lenyűgöző. Nekem sosem volt még ilyen fényerejű zseblámpán, a fókusz és fényerő állítás külön csemege, az hogy az 500 méter megvan-e azt nem tudom, de az biztos, hogy itt az utcán 300 méterre simán fókuszáltan világít.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed IDE kattintva szerezheted be, itt pedig a gyártó weboldalát nézheted meg.

Az eszközt a Sandberg küldte el tesztelésre.

 

 

 

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.