Tudomány

Hamarosan már a delfinek is írhatnak blogot!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.01 | 14:43

A víz alatti óriás érintőképernyőt már tudják használni.

Azt eddig is mindenki tudta, hogy a delfinek nagyon intelligens állatok. Érzékelni tudják a mágneses sugárzást, nagyszerű a memóriájuk, és már hadászati célra is használják őket.

via GIPHY

És most már kiderült az is, hogy képesek használni az érintőképernyőt is. Nem is akárhogy – tanítani sem kellett őket, teljesen természetes módon, maguktól kezdték el használni azt, és bebizonyították, hogy nagyon jó a technikai érzékük, tudásuk.

Pixabay/Pexels/9192 kép CC0

Ezeknek a delfineknek a medencéjébe tették be azt az óriás érintőképernyőt, amit aztán a delfinek rövidesen elkezdtek nyomkodni az orrukkal. A nyolc méter magas érintőképernyőt a Rockefeller Egyetem kutatói helyezték el egy delfináriumban, Baltimore városában. Ez az első ilyen jellegű érintőképernyő, nagyon speciális, hisz a vízben is érzékelni tudja az delfinek síkos, vizes orrának, szájának az érintését. Az egyik delfin spontán módon választotta ki, majd kezdte el játszani azt a halas játékot, ahol a fel-feltűnő halakra rá kell bökni egyet ahhoz, hogy eltűnjenek. És úgy tűnik, tetszett neki a játék.

Korábban már használtak iPod-ot a delfinek még 2010-ben, amellyel a kommunikációjukat tesztelték, de ilyen víz alatti változatra még nem volt példa.

A jelenlegi kutatás legfőbb célja szintén az, hogy még többet megtudunk arról, hogyan is kommunikálnak ezek a csodálatos állatok.

Mindenesetre, ha ilyen ügyesen tudják használni az érintőképernyőt, akkor nem kizárt, hogy hamarosan már blogot is fognak írni, vagy posztolnak magukról a Facebookon.

Fotó: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.