Tudomány

Újraíródott az emberiség történelme a Kínában talált legősibb szerszámok miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.13 | 08:49

Két millió éves szerszámokat találtak Afrikán kívül, ami azt jelenti, hogy az ősi rokonaink jóval azelőtt elhagyták az emberiség bölcsőjét, mint azt gondoltuk.

A héten már a második fontos régészeti lelet került nyilvánosságra, korábban a legöregebb ismert szín, most pedig a legősibb, Afrikán kívül feltárt szerszámok.

Nagyjából száz kőszerszámot találtak, amelyeknek a használói 800 ezer évig éltek a mai Shangchen területén, időszámításunk előtt 2,0 milliótól 1,3 millió évig. Ezek az eszközök röpke 300 ezer évvel öregebbek, mint az eddig legrégibbnek hitt szerszámok, amelyeket Dmanisiban találtak, Grúziában.

Megint bebizonyosult, hogy nagyon keveset tudunk. Többen mászták meg az Everestet, mint ahányan ilyen régi leletet találtak, úgyhogy ez az egész izgalmas számomra.

– mondta Robin Dennel, a University of Exeter paleoantropológusa.

A szerszám-tulajdonosok nincsenek meg

Az eszközök mellett nem találtak emberi maradványokat, így a homo erectusokra gyanakszanak, akik a mai Grúzia területén bizonyítottan hagytak hasonló eszközöket.

És azt tudtad, hogy nem voltunk okosabbak, mint a neandervölgyiek, vagy azt, hogy később haltak ki mint gondoltuk? Sőt, az is lehet, hogy még ma is köztünk élnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló