Tudomány

Kezdődik, idegen baktériumot talált egy orosz űrhajós

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 11:57

A vélhetően nem földi eredetű életformával már elindult a kapcsolatfelvétel.

Egy orosz űrhajós azt állítja, idegen életformát csípett fülön. Pontosabban egy olyan baktériumra bukkant a Nemzetközi Űrállomáson, amelyet eddig az emberiség még nem ismert. Anton Shkaplerov állítja, hogy a mikroba a fejünk fölött keringő ISS külső borításán volt, és szerinte kizárt, hogy a Földről került volna oda.

В начале декабря новый экипаж, который отправится на орбиту 17 декабря, уже будет на Байконуре для прохождения необходимых тренировок. Тем временем Антон Шкаплеров, российский космонавт, командир экипажа, дал интересное интервью изданию ТАСС, в котором рассказал о своих задачах на предстоящей миссии, о посылках от родных с земли, физкультуре в невесомости и вкусе космической еды. Читайте тут: http://tass.ru/opinions/interviews/4757149 Meanwhile in the beginning of December the ne crew that will head to space on Dec, 17, will be at Baykonur to overcome all the necessary trainings. Anton Shkaplerov, Russian astronaut, the head of the crew, was interviewed by TASS and spoke about his tasks during the upcoming mission, about the packages from the family, about the taste of the space food, about physical trainings in the zero gravity and many more. Unfortunately the interview is in Russian only.

A post shared by Космодромы России (@travel.russian.space) on

A Tass hírügynökségnek elmesélte, hogy még évekkel ezelőtt fedezte fel ezt a baktériumot, egy űrséta során, amikor mintagyűjtés céljából törölgette az állomás külsejét.

Belekerültek a vattapamacsokba, miután valahogyan megtelepedtek a felszínen. Még most is tanulmányozzuk a mintákat, és azt máris kijelenthetjük, hogy nem jelentenek számunkra veszélyt.

Shkaplerov már a harmadik útjára készül: jövő héten ismét meglátogatja az űrállomást. Az ISS-en kívülről származó életformák begyűjtése okozott némi tudományos vihart az utóbbi időben. Orosz kutatók szerint ugyanis az űrséta során összeszedett minták lehetnek akár odatapadt tengeri planktonok is. Ez a korábbi nyilatkozat a NASA szakembereit meglepetésként érte.

via GIPHY

Igaz, tudjuk, hogy bizonyos baktériumok és a medveállatkák szélsőséges körülmények között is életben tudnak maradni, ezért még az sem zárható ki, hogy magas légköri, eddig még ismeretlen mikroba-potyautasokat fedezett fel az űrhajós.

Az űrállomásra kerülve, pedig számos földi faj furán kezdhet viselkedni, akárcsak az a féreg, amelyik egy plusz fejet növesztett odafenn – idézi fel a CNet. Shkaplerov továbbra is ragaszkodik az igazához, mi pedig reménykedhetünk, hogy nem asztronauta-faló képződmények tették be nemlétező lábukat az emberiség eddigi legnagyobb vívmányának fedélzetére.

Den Arbeitsplatz mit der wohl schönsten Aussicht hat derzeit #Astronaut Randy Bresnik…

A post shared by News von ZDF heute (@zdfheute) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.