TV

Könnyeivel küzdve küldte el a fenébe a fegyverlobbit műsorában Jimmy Kimmel

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.03 | 13:37

Az ABC késő esti showjának házigazdája maga is Las Vegas-i, nagyon megindították a történtek.

Ritkán látni televíziós műsorban olyan megindító beszédet, amit Jimmy Kimmel mondott el pár órája a  róla elnevezett show-ban. Mint ismeretes, az ország modern kori történetének legnagyobb tömegmészárlása történt október 2-án, amikor egyelőre ismeretlen indokból egy 64 éves férfi tüzet nyitott az utcán tartott country zenei fesztiválra a Las Vegas-i Mandalay Bay kaszinó-szálloda 32. emeletéről. A támadó több mint 20 nagy tűzerejű sorozatlövő fegyvert csempészett fel a szobájába, ahonnan aztán az ablakot kitörve nyitott tüzet a lent békésen szórakozó, koncertet néző tömegre. A halálos áldozatok száma eddig 59, a sérültek száma az 500-at is meghaladja. Kimmel, aki maga is Las Vegas-i származású, már elkezdeni is alig tudja monológját, többször elcsuklik a hangja, és tényleg csak egy hajszál választja el attól, hogy többször is elsírja magát:

Jimmy Kimmel on Mass Shooting in Las Vegas

After the tragedy in Jimmy’s hometown of Las Vegas, he sends love to everyone affected, talks about the major gun violence problem we have in this country, calls out the senators who are in the pocket of the NRA, and asks for common sense and action from our elected officials to ensure that something like this doesn’t happen again.

A showman arról beszél, hogy a támadó környezetében is mindenki megdöbbent, a férfi nem volt büntetett előéletű, semmi nem utalt arra, hogy ilyet fog tenni, nem volt ismert mentális betegsége, ezért is vehetett magának egy rakás fegyvert. A kommentelők között pedig sokan azon az állásponton vannak, hogy sajnos az ilyen esetek, egy őrült magányos akciója, ellen nem lehet semmit se tenni. Pedig Kimmel szerint lehet. Megemlíti, hogy korábban történtek Las Vegas-ban nagy tűzesetek, maga is szemtanúja volt gyerekkorában, ahogy égő emberek ugranak ki egy szálloda ablakából. Ez után viszont szigorították a tűzvédelmi szabályokat, hogy többé ne történhessenek hasonló tragédiák, akkor miért nem teszik ugyanezt egy ilyen mészárlás után?

Az Egyesült Államokban rengeteg emberéletet követel a fegyveres erőszak, időről-időre komoly viták lángolnak fel a fegyvertartás körül, mi is írtunk ennek hátteréről, de eddig semmilyen lépés nem történt a fegyverviselési törvények szigorítása érdekében, sőt, Trump nemrégen lazított azokon. Amerikában az alkotmány második kiegészítésének egyik pontja alapján alapjog, hogy az állampolgároknak lehessen lőfegyverük, Kimmel szerint viszont az alapító atyák ezzel nem azt akarták elérni, hogy most bárki AK47-esekkel rohangálhasson. Sokan a rossz közbiztonságra és az önvédelemre hivatkozva támogatják Amerikában a fegyverviselés szabadságát, de Kimmel szerint egyszerűen nincs logikus indok amellett, hogy egy állampolgár annyi fegyvert tartson magánál legálisan, amivel aztán fél óra alatt le tud lőni 500 embert az utcán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.