TV

Kenderfutár: fanyar kanyar a HBO-tól

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.17 | 21:50

Az HBO új sorozata a füvezés népszerűsítése helyett arról szól, milyen nagy is Isten állatkertje. Ahol történetesen mindenki füvezik.

Jó, nem mindenki, de elég sokan. Az állatkert pedig nem más, mint az emberi sokszínűség 24 órában lüktető és fortyogó jelképe, a kaotikus New York. Idegenvezetőnk egy harmincas pár, Katja Blichfeld és Ben Sinclair, az ő fejükből pattant ki a sorozat pofonegyszerű koncepciója: bemutatni a Nagy Alma összes kukacát, akik között az egyetlen kapcsolatot, a városon túl persze, egy névtelen biciklis kenderfutár jelenti (az egyik alkotó, Ben Sinclair alakításában). Ennek ellenére ő nem központi alakja, csupán (nem is annyira) ártatlan szemlélője a történéseknek, melyekből minden részben kettőt látunk a szűk félóra alatt. Hogy kenderfutárunk ezekben hol és mennyi időre bukkan fel, részről részre változó, de van, ahol csak a legvégén pár percre. A lényeg úgysem ő. Az egymásba fonódó, pazar kis szürreáliák igazsága és üzenete végtelenül egyszerű: hogy mennyien, és mennyifélék vagyunk, e két kérdés mindig egymásra mutat. Annyifélék ahányan és annyian, ahányfélék. A sokszínűség pedig öltöztet, egy nagyvárost mindenképpen.

Blichfeld és Sinclair sorozata 2012 és 2015 között még a weben élt és ért el hangos sikert, amire végül a merészebb témákra és kísérletezőbb hangokra különösen érzékeny HBO figyelt fel. Jelen pillanatban az utolsó epizód még hátravan a hatrészes első évadból (a másodikat 3 rész után rendelték be), de az már most világosan látszik, hogy A kenderfutár lesz az évvégi szavazások egyik biztos befutója. Okos, szellemes és szerelmes a Nagy Almába. Meg persze a zöldbe is.

 

 

Sorozat cím: High Maintenance (A kenderfutár)

Nuus-index: 7/10

Kiknek: akik bírják a morbid, szabad stílusú és olykor belterjes poénokat is


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló