Sorozatok

Most indul a Twin Peaks új évada itt van minden infó róla

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.21 | 11:23

 Készülj fel a harmadik évadra és a rémálmokra! A tegnapi nyitópartin felépítették a vörös szobát, volt pite, és a fák is fontos szerepet kaptak a fogadáson. Lássuk, mit tudunk.

David Lynch a világ leghíresebb rendezői között van, bár tud zavaros és önismétlő filmeket is készíteni, jó eséllyel a Twin Peaks harmadik évada nem lesz az. A szombati partin levetítették az első két részt a sorozatból, de mind az 1600 néző szigorú titoktartási nyilatkozatot írt alá, valószínűleg egy misztikus sorozatgyilkos kapná el őket egy héten belül, ha kifecsegnének valamit. Az exkluzív nyitópartira a Mashable újságírója is hivatalos volt, és a képek alapján, tényleg sikerül egy végtelenül szürreális világot felépíteni, a legendás helyszíneket megidézésével.

Az előzetesek egyikében maga David Lynch is feltűnik, és az első beharangozóban már elhangzott az sorozat sok szállóigévé vált alapmondatából az egyik: Újra megtörténik. Utóbbi azért is vicces, és a sorozat azért folytatható gond nélkül akár 25 év után is, mert Lynch és a forgatókönyvíró Mark Frost eredetileg nem akarták befejezni soha a sorozatot, csak a nézőket őrületbe kergetni és bizonytalanságban tartani, hiszen az egyetemes gonosz sem tűnik el, és nem győzhető le, legfeljebb egy időre.

A harmadik Twin Peaks évad éppen most kezdődik, reméljük a legjobbakat, és helyezzük magunkat képbe.

A sorozat minimum legendás, és az új évad készítői tettek róla, hogy mindenki megértse, hogy miért. Ha mindenki Twin Peaks lázban ég körülötted, de te nem érted, mi ez a nagy felhajtás, akkor nézd meg a sorozat eddigi epizódjainak rövid összefoglalóját, és kerülj képbe az új részek előtt.

via GIPHY

Az oké, hogy jön a harmadik évad – ezt már az is tudja, aki sose látott korábban egy részt sem az 1990-es évek egyik legsikeresebb kultikus sorozatából -, na de mi volt az első kettőben?

És persze ki ölte meg Laura Palmert?

Ha még ezt a kérdést sem tette fel neked eddig senki, vagy épp ellenkezőleg, túl sokszor hallottad az ismerősöktől, de sosem értetted, hogy ez miért is vicces, akkor ez a mostani összefoglaló pont kapóra jön neked a május 21-ei premierrel kapcsolatban.

via GIPHY

A Twin Peaks Youtube oldalára is feltett rövid összeállítás azért is jó, mert benne nemcsak az első két széria történéseit, hanem az ezek alapján készült 130 perces film (Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!) sztoriját is megtudhatjuk. Persze csak a legfontosabbakat. A videót egyébként azoknak is érdemes megnézni, akik már látták a sorozatot, de szeretnék felfrissíteni az emlékezetüket a sokak által 25 éve várt 3. évad előtt.

És hogy miből készülj még fel a Twin Peaks 3. előtt? Jó, ha tisztában vagy például a következő helyszínek fontosságával:

  •  Dupla R nevű kávézó
  • Roadhouse diszkó
  • Félszemű Jack bordélyház
  • Packard fűrészmalom

Ne lepődj meg az olyan furcsa neveken és szereplőkön, mint:

  • Tuskó Lady
  • Bagoly
  • Törpe
  • Óriás

A konyhaművészetet sem hagyta hidegen a sorozat, az abban fogyasztott mindig forró és finom pite is világhírű lett. Ha valaki meg szeretné sütni a Twin Peaks-pitét, akkor itt van hozzá egyből egy recept, meg még egy recept.

via GIPHY

És végül néhány alapinfó

A történet egy amerikai kitalált kisvárosban, Twin Peaks-ben játszódik, ahol brutálisan meggyilkolnak egy középiskolás lányt. A holttest megtalálása után egy nyomozó érkezik a városba, aki az ügy felgöngyölítése mellett a város sötét titkait is feltárja. És persze mindent diktafonra mond. Dale Coopert Kyle MacLachan alakítja.

A Twin Peaks sorozatokat David Lynch és Mark Frost készítette, az új széria 18 epizódját is ketten írták. ÉS Lynch mellett további három rendező is dolgozott a szériákban.

Az első rész 1990. április 8-án került adásba az ABC Network csatornán. A 3. évad a Showtime-on fut majd. A tévé elnöke szerint

ez olyan lesz mint, a tiszta heroin.

Angelo Badalamenti dark ambient kísérőzenéje 25 év után is hátborzongatóan jó.

A sorozatban nemcsak a pitéből fogyott sok, hanem a kávéból is, ugyanis a szereplők állandóan ezeket kívánták. Hogy pontosan mennyit is fogyasztottak el, és hol, arról is készült még korábban egy gyorstalpaló összefoglaló:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló