Sorozatok

Carol és Daryl nem is volna, ha a Walking Dead a képregény alapján menne?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.22 | 09:47

Az alkotó, Robert Kirkman maga írta felül a zombi apokalipszis eredeti sztoriját.

A horror-zombis The Walking Dead-sorozat eléggé a senki földjén találta magát mostanság, ugyanis pár vezető karaktert ki(ny)írnak, a nézettség esése és a negatív kritikák miatt.

Scott Gimple-t sokan elmarasztalták a történeten megesett változtatások apropóján, pedig a műsor napi működéséért felelős, korábbi producer már a második szezon óta tartotta a kezében a szálakat. Felvetődik a kérdés: elég jól végezte a munkáját?

Robert Kirkmannel, az AMC-n futó sorozat kiinduló pontjául szolgáló képregény alkotójával a kezdet nem volt éppen zökkenőmentes:

Az elején sokat veszekedtünk Roberttel. Én ragaszkodtam volna a könyvben leírtakhoz, ő viszont variálni akart. Persze jó lett volna viszont látni a képregény minden egyes pillanatát, mert így kedveztünk volna azoknak, akik ismerik az eredeti sztorit. Ám ahogyan beleástam magam, beláttam, hogy nem jó az, ha semmit sem csavarunk az eseményeken.

Gimple szerint akkor pont, hogy a meglepetés ereje veszett volna el, ha szervesen ragaszkodnak a leírtakhoz – mert a mű célja pontosan az, hogy olyan helyekre vigye az olvasót – és később a nézőt is – ahol fogalma sincs, mi fog bekövetkezni.

Egy picit félre kell vezetni a közönséget, hogy az érzelmeikre tudjunk hatni.

A terv bejött, ugyanis pont ezek a változtatások eredményezték a legerősebb pillanatokat és karaktereket. Carol és Daryl például benne sem lenne, ha ragaszkodnak az eredeti elképzeléshez. Ugyanígy a Terminus kannibáljai is kimaradtak volna.

via GIPHY

Október táján tér vissza a kilencedik szezon, és a jelenlegi showrunner, Angela Kang szerint a Megváltókkal való konfliktus végére is pont kerül. Illetve, hogy hogyan alakul Rick sorsa, az is eldől végre az Uproxx szerint.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló