Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Sorozatok

A Trónok harca legjobb párbeszédeivel mutatjuk meg, mi az, ami nagyon hiányzott a hetedik évadból

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.02 | 07:11

Véget ért a rövid hetedik évad, és még nagyon sokat kell várni a nyolcadikra, úgyhogy van idő visszaemlékezni, meg okoskodni. Jó SPOILEResen, természetesen. Angol nyelvtudás kötelező!

A hetedik évad fináléja után mi is megírtuk, hogy nehezen bírjuk majd ki ezt a másfél évet a befejezésig, de azért van bennünk hiányérzet a sorozat utóbbi évadainak alakulása miatt. Nem a történettel persze, hanem azzal kapcsolatban, ahogy az a TV-be kerül. Természetesen ennek ellenére még mindig az egyik legnagyobb kedvenc a Trónok harca, úgyhogy ez egy tipikus „érted haragszom, nem ellened”-helyzet.

A Trónok harca évadai viszonylag hasonlóan álltak össze az elején. Lassan épült a cselekmény az utolsó előtti részig, amikor is jött valami grandiózus akció, vagy egy olyan katartikus esemény, ami mindent megváltoztat, de addig sem unatkoztunk, mert mindig jó időben jött egy-egy gyilkosság, kavarás, és olyan emlékezetes párbeszédek, amikben sűrűbben röpködtek a one-linerek, vagyis az ütős, idézhető egysoros beszólások, mint egy ’80-as évekbeli akciófilmek.

Pont ez az, ami nagyon hiányzik már nekünk. Kaptunk egy rakás nagyszabású akciót, már nem csak az évad végén, de mintha a szereplők már csak karddal akarnák megölni egymás, a verbális harcra nem jut idő. Pedig nagy találkozások és nagy beszélgetések tere volt a hetedik évad is, csak éppen egyiket sem sikerült olyan emlékezetesre megírni, hogy aztán érdemes legyen még tízszer visszanézni a YouTube-on.

Most összeszedtük 12 kedvenc jelenetünket a sorozat korábbi évadaiból, ahol nincs erőszak, még egy pofon sem csattan, csak beszélgetnek a szereplők, viszont olyan erős mondatokkal, hogy megfagy a levegő.

Jól megmondják a Lannister fiúk

Jamie és Tyrion is eléggé becsicskult az utolsó évadra, Lord Tywin pedig már korábban megszúrta magát egy nyílvesszővel a WC-n, már csak ezért is drámaian megcsappant az emlékezetes párbeszédek száma a sorozatban.

Jamie-nak amúgy is nagyon fájó pont az életében, hogy ő szúrta le az őrült királyt, amiatt mindenki királygyilkosnak, esküszegőnek, meg becsület nélküli embernek hívja. Időről-időre előjön ez a téma, volt, amikor annyira belelovalta magát, hogy el is ájult (Brienne-nal a medencében, az a beszélgetést is idetehetnénk akár), máskor viszont jéghideg vitriollal körítve tudja tálalni a véleményét a történetről, például Nednek a trónteremben, vagy amikor Robert próbálja szívatni ezzel:

Game of Thrones – War Stories

King Robert, Ser Barristan Selmy and Ser Jaime Lannister sharing war stories. One of my favorite scenes in the show. All rights to this clip belong to HBO.

Lord Tywin a regény/sorozat egyik legjobb karaktere volt, imádtuk minden egyes jelenetét. Főleg saját gyermekeivel beszélgetett nagyokat, Jamie-t és Cersei-t is többször helyre rakta, Tyrionnal pedig több nagy verbális csatája is volt, bár az utolsót pont nem élte túl. A kedvencünk tőle mégis ez a jelenet, ahol két laza mondattal alázza le Joffrey-t, aki nem tudja, hol a helye, utána pedig Tyrionnak megy neki nagyon durván, már ezért járt volna a lenyilazás:

Game of Thrones – Small Council and the Red Wedding

Joffrey gets sent to bed without his supper, while Tyrion & Tywin have a nice father to son chat.

Tyrion is fájdalmasan háttérbe került a történetben a hetedik évadra, de nem volt ez mindig így, a 4. évad vége viszont róla szólt. A párbaj az egész sorozat talán legmenőbb jelenete, Oberyn herceg meg a legcoolabb szereplő, akinek szintén voltak nagy beszélgetései, de Tyriont a perben senki sem múlja felül, az egész sorozat egyik csúcspontja ez:

Game of Thrones – Epic Tyrion speech during trial

All content belongs to HBO and its creators, I do not own any rights of Game of Thrones or its characters. No copyright infringement is intended or implied I did not create this TV series. Trademark does not belong to me.

Cersei beszélgetőpartnerei hullanak, mint a legyek

Talán már sokan elfelejtették, de a Trónok harca kifejezés a királynő szájából hangzik el a sorozatban, amikor teljes magabiztossággal vallja meg az igazságot a legnagyobb ellenségének. Benne az a legzseniálisabb, hogy hiába az egész történet egyik legnegatívabb karaktere, mégis tökéletesen meg lehet érteni, mit miért csinál. Nem egy őrjöngő gonosztevő, neki is megvan a saját tragédiája:

Cersei & Ned – When You Play The Game Of Thrones You Win Or You Die – Game of Thrones 1×07 (HD)

Visit our Website: http://www.ExploreWesterosBlog.com Like us on Facebook: http://www.Facebook.com/FollowHouseStark Follow us on Twitter: http://www.Twitter.com/ExploreWesteros

A sorozat legnagyobb kavarógépe, Lord Baelish erőszakosan jobb létre szenderült a legutóbbi évadban, de nem ez a kedvenc jelenetünk vele, hanem egy másik még a legelejéről. Főleg azért, mert Kisujj itt nagyon nincs nyeregben, egy pillanatig persze azt hiszi, hogy sikerült jól odaszúrnia a Cersei-nek, aki aztán elég határozottan megmutatja, hogy ki itt a főnök:

Cersei Lannister vs. Petyr ‘Littlefinger’ Baelish [HD]

Cersei Lannister ‘The Queen Regent’ demonstrates the nature of power to Petyr “Littlefinger” Baelish Apparently this scene is not from the books. It doesn’t really matter because the scene is brilliant anyway. “Knowledge….is power…”

Wild Westeros

Természetesen a nagy férfiak nagy beszélgetései sem maradhatnak ki, ezekből is volt (eddig) jó sok. Többször olyan érzésünk volt, mintha két cowboy állna egymással szemben a vadnyugaton, hogy a verbális farokméregetés után előrántsák a pisztolyt. Robb és Jamie családi ellentéteken és generációs különbségeken veszett össze:

Game of Thrones S02E01: Robb Stark and Jaime Lannister

Game of Thrones Robb Stark and Jaime Lannister direwolf

A két hidegvérű zsoldos, Bronn és a Véreb, két hatalmas kedvenc a mellékszereplők közül, az élet értelmén és a gyilkolás szeretetén elmélkedett, mielőtt majdnem egymásnak estek:

Bronn Confronts The Hound || Game Of Thrones 2×9 1080p HD

Bronn Confronts The Hound In A Pub || Game Of Thrones 2×9 1080p HD Game Of Thrones Season 2 Episode 9 “Blackwater” I Do Not Own any Videos uploaded. All Credit Goes to the Creators of the show.

A regényben sokkal több szerep jut Brynden Tully-nak, alias Blackfish-nek, Catelyn nagybátyjának, akit csak kevésszer láthattunk a sorozatban, de amikor feltűnt, akkor nagyon cool jeleneteket kapott. A laza íjas epizód mellett (amikor unokaöccse többszöri bénázása után ő lövi bele az égő nyílvesszőt bátyja úszó koporsójába) a Jamie-vel közös beszélgetése a kedvenc, amikor is elmondja, mennyit ér a fenyegetőzés egy olyan emberrel szemben, akinek már nincs vesztenivalója:

Game of Thrones 6×07 – Jaime Lannister and Brynden “The Blackfish” Tully

Game of Thrones, Season 6 Episode 7

És végül, ebben a kategóriában nagy kedvencünk még Ser Davos, aki előbb Stannis, post pedig Jon Snow mögött áll rendületlenül, és ha kell, verbális támogatást is nyújt nekik. Különösen nagyot ment a braavos-i Vasbankban, ahol Stannis-t elég gyorsan becsicskították a bankárok, Davos viszont akkorát replikázott, hogy azonnal kiszakadt a pénzeszsák:

Stannis and Ser Davos meet with Tycho Nestoris (Iron Bank)

game of thrones season 4 episode 6 Stannis Baratheon and Davos Seaworth arrive in Bravos to meet Tycho nestoris, representative from the Iron Bank

Kemény csajok

A 6. évad egyik nagy kedvence volt a kis Lyanna Mormont, nem is nagyon kell magyarázni, hogy miért:

Jon Snow and Sansa meet Lyanna Mormont

Game of Thrones Season 6 episode 7

A 7. évad egyik fontos távozója volt Lady Olenna, pedig ilyen jeleneteket a 8. évadban is szívesen néznénk:

(CONTAINS SPOILERS) Game of Thrones Season 4: Episode #4 Clip – Olenna on the Purple Wedding (HBO)

Subscribe to the Game of Thrones YouTube: http://itsh.bo/10qIOan New episodes of Game of Thrones Season 4 every Sunday at 9PM, only on HBO. Connect with Game of Thrones Online: Find Game of Thrones on Facebook: https://www.facebook.com/GameOfThrones Find Game of Thrones on Twitter: https://twitter.com/GameOfThrones Find Game of Thrones Official Site: http://itsh.bo/HpR8b1 Find Game of Thrones on HBO GO® http://itsh.bo/eIDxfw Find Game of Thrones Connect: http://connect.hbo.com/game-thrones It’s HBO.

Lady Catelyn a történet egyik legtragikusabb karaktere, aki mindent a családjáért tesz, de szinte csak rossz döntéseket hoz, aminek nem is tudja végül elkerülni a következményét. Élete legnagyobb bűnét viszont még jóval a sorozat eseményei előtt követte el, mert nem tudta megbocsájtani férjének, hogy az megcsalta (azóta persze tudjuk, hogy nem), haragja pedig a fattyú Havas Jon ellen fordult. Ez a sorozat egyik csúcsjelenete, amikor a megtört nő kimondja, azért sújtják most ennyi tragédiával az istenek, mert annak idején nem tudott szeretni egy anyátlan kisfiút:

Game of Thrones – Catelyn Stark talks about Jon Snow

Catelyn Stark talks about Jon Snow Game of Thrones 3×02

Biztos kihagytunk egy csomó jót még (például mert tök jó jelenetek, de nem csak beszélgetés van bennük, hanem rögtön jön is az erőszak), kommentbe jöhetnek a ti kedvenc párbeszédeitek. Reméljük hasonlóan laza/feszült/letaglózó jeleneteket azért még tartogat majd a 8. évad is!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló