Sorozatok

Lehet, hogy tényleg jön a Szex és New York folytatása?!

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.14 | 15:33

Kim Cattrall, alias Samantha véletlenül vagy sem, de nagyon elszólta magát! A lehetőségen megörülve el is merengünk kicsit a kultikus sorozat jelentőségén.

Egy ideje már felröppentek olyan hírek, hogy a Szex és New York című sorozat valamilyen formában talán folytatódik. Sőt, maguk a szereplők is azt mondták, hogy szívesen belebújnának újra Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda bőrébe, de a félreértelmezhető nyilatkozatok mellett eddig semmi sem volt biztos. Eddig.

satc

Samantha Jones

Wendy Williams talk-show háziasszony egyik múlt heti műsorában azt a hírt kósolgatta, miszerint a Samantha Jonest játszó Kim Cattrall egy saját sorozatról tárgyal az HBO-val. A sorozat a PR szakember, Samantha életét követné, aki 60 éves, és éppoly szabadon él, mint korábban.


A tweetben Wendy megjelölte Kim Cattrallt, aki válaszolt is a felvetésre:


Vagyis: „Hihetetlenül meghatódtam, Wendy Williams. Alig várom, hogy visszatérjek a benneteket megnevettető komoly bizniszbe. Én nagyon szurkolok!” Ebből pedig mit lehet leszűrni? Azt, hogy valóban tárgyal, és ő maga is szeretné. És ha Samantha visszatér, biztos, hogy találkozni fog néha barátnőivel, tehát borítékolható, hogy Sarah Jessica Parker (Carrie), Kristin Davis (Charlotte) és Cynthie Nixon (Miranda) is felbukkan majd Samantha sorozatában.

satcyes

Egy kis Szex és New York

Leszámítva a sorozat valóságtól kissé elemelt jellegét (New York posh negyedében egy szabadúszó újságíró, akinek egy darab rovata van, soha, még a válság előtt sem tudott volna olyan hejre kis albérletet fenntartani, mint Carrie, nem beszélve cipőmániájáról, és persze a másik 3 karakter egészen elképesztő anyagi körülményeiről, illetve az agyament ruhakölteményekről stb.), a Szex és New York mégis az ezredforduló, vagyis inkább minden idők egyik legnépszerűbb, és egyben legfontosabb sorozata lett.

A kezdetek

A sorozatot Darrenn Starnak köszönhetjük, aki korábban már megcsinált egy Beverly Hills 92010-et és egy Melrose Place-t. A producer egy készülő produkció miatt áttette egy időre székhelyét New Yorkba, ahol is belezúgott Candace Bushnellnek a The New York Observerben heti rendszerességgel futó rovatába, amelyben a város arrogáns agglegényeit gúnyolta ki. Mr. Star fejében már meg is volt a tévésorozat, amellyel először az CBS csatornánál próbálkozott (ott már a címen megbukott a sztori – most jöhet a káröröm), de aztán mindenki legnagyobb szerencséjére az HBO-nál tárt karok fogadták.

satc2

Miért tévétörténeti jelentőségű?

Tetszik vagy nem, kiborult-e miatta egy csomó kékharisnya és arrogáns agglegény, vagy nem, amikor a sorozat pilot részében 1998 júniusában Carrie feltette a kérdést, hogy

Vajon a nők is ugyanúgy szexelhetnek, mint a férfiak?

– majd ezt a négy barátnő megvitatta, az maga volt a vegytiszta televíziótörténeti pillanat, hiszen soha korábban a képernyőn nem beszéltek a szexről nők tabuk nélkül. Az első évadra is sokan rákattantak, de az igazi áttörést a második hozta, ahol már erősebben érvényesültek az érzelmi síkok is, és a sorozat már nem tematikus részek füzére volt, hanem egy valódi sorozat.

Kösz, lányok!

A szexuálisan szabad, magabiztos, független hősnők, akik ugyanúgy hibáznak, pofára esnek és magukra maradnak, mint bárki más, megteremtették az új évezred nőideálját, és ezzel segítettek eltüntetni azt a billogot, amelyet a harminc fölötti egyedülálló nőkre korábban előszeretettel ráégetett a társadalom. Hogy a „szinglikultusz” nem miattuk alakult ki, az biztos (mármint nem miattuk lett olyan sok nő egyedülálló), de a szingliség kikerült a szégyenleni való dolgok listájáról, mert a sorozat segítségével végre ráébredhettek a nők, hogy nem szűnnek meg nőnek lenni, vagyis éppúgy megélhetik női princípiumukat (helló, Ákos!), ha nem találnak párt maguknak, vagy ha éppenséggel soha nem lehet saját gyerekekük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló