Sorozatok

Nagyon fontos funkcióval bővült a Netflix

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.17 | 14:18

Az új funkcióval a Netflix és az előfizetők is jól járnak: előbbi jobban tudja szűrni a profilmegosztást, utóbbi pedig egy csomó kényelmetlen helyzettől kíméli meg magát.

Rég várt, könyörgött, tehát igen fontos és különösen hiánypótló funkcióval bővül a piacvezető streaming szolgáltatás repertoárja, ami nagyon sok fejfájástól fogja megkímélni a feledékeny előfizetőket.

Bizonyára már sokakkal fordult elő, hogy mikor elmennek nyaralni, megszállnak egy hotelben vagy panzióban, akkor a napi programokat egy kis esti netflixezéssel vezetik le. Ilyenkor ugye a szobában elhelyezett okostévén be kell jelentkeznünk a Netflix-alkalmazásba, és mehet is sorozatozás, filmnézés.

Igen ám, csakhogy az üdülés végén a nagy össze- és bepakolás közepette sokan teljesen elfelejtenek kijelentkezni a profiljukból, így tulajdonképpen ajándék Netflix hozzáférést adnak az utánuk következő vendégeknek. Velem például pont nyáron történt, hogy mikor megszálltam egy győri szálláson, a tévés Netflixbe már eleve be volt jelentkezve valaki, így inkább arról néztem filmet, mint a sajátomról. Szomorú-szomorú, de én nem szerettem volna hasonlóan járni – cserébe távozáskor tettem neki egy szívességet.

Viszont nem mindenki olyan kedves és aranyos, mint én, így számtalanszor előfordulhat, hogy random vendégek egymásnak adják a kilincset az ismeretlen Netflix-előfizetés ajtaján, míg az eredeti tulajdonos maximum heves csodálkozásokban tör ki, amikor oda nem illő tartalmakat talál a profilján.

Na ez változik meg most, a Netflix ugyanis bevezetett egy olyan funkciót, amivel távolról is ki lehet jelentkezni a különböző eszközökről.

A kifejezetten hasznos újdonság elvileg már minden felhasználónál elérhető, és különösebb bűvészkedés nélkül könnyedén, átláthatóan használható. Ehhez nem kell mást tenni,

  • mint PC-n vagy mobilon belépni a profilunkba ->
  • a jobb felső sarokban lekattintani a profilképet ->
  • kiválasztani a ‘FIÓK’ menüpontot ->
  • majd a ‘Biztonság és adatvédelem’ rubrika jobb oldalán lenyitni a ‘Hozzáférés és az eszközök kezelése’ új opciót.

Itt pedig rögtön láthatjuk, hogy pontosan milyen eszközökre vagyunk éppen aktuálisan bejelentkezve az előfizetéssel, az eszközök IP-címét, illetve azt is, hogy pontosan mikor és melyik felhasználóval használták róla a szolgáltatást. Az eszközökről pedig egyetlen jól irányzott gombnyomással azonnal kijelentkezhetünk.

Ez az új funkció pedig a fentieken túl azért is nagyon hasznos, mert bár eddig is volt valami hasonló lehetőség, de azzal egyszerre és minden használatos eszközről kiléptette a profilt. Mostantól viszont céltudatosan tehetjük meg ezt, így ha véletlenül a vonaton, vagy a kocsiban hazafele, vagy akár később jutna eszünkbe, hogy a Netflixet otthagytuk a szálláson, akkor pikk-pakk megoldhatjuk a problémát.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló