Sorozatok

5 dolog, ami tuti kamu a Netflix A korona című sorozatában

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.02 | 08:18

A brit kulturális miniszter, Oliver Dowden azt kéri a Netflixtől: adjanak hozzá egy jelzést A korona című sorozathoz, hogy csupán fikció a mű. Persze, a történelmi hűség azért adja magát a fiktív elemekkel is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés

Korábban már összeszedtük, hogy melyek azok a momentumok, amelyek igazak, és melyek hamisak a sorozatban, most pedig – Dowden kérését szem előtt tartva – emeljük ki mindazt, ami valóban fikció:

1. Fülöp belső küzdelmei a királynő alárendeltjeként

Nem igaz, hogy Fülöp hercegnek nehezére esett térdet hajtania a királynő előtt, ahogy a Mounbatten helyett a Windsor névvel sem volt semmi baja. A sorozatban ezzel a problémával több évadon keresztül szenved a hiú férfi, de valóságban – bár Fülöp valóban hiú ember hírében áll – ezzel soha nem volt baja. Kezdettől tudta, hogy kit vesz és ez mivel jár egy életen át, és megbarátkozott a helyzettel a kezdetektől fogva.

2. Nem a Buckingham Palotában vették fel a részeket

Noha rendkívül realisztikusak a helyszínek, azok soha nem valódiak. A sorozat jelmez- és díszlettervező vezetett túrákon vettek részt a palotában, és az alapján alkották meg azt a hangulatot, ami a leginkább visszaadja a királynő lakóhelyének atmoszféráját. A cél nem a másolás, hanem a hangulat tükrözése volt. Ettől függetlenül vagy épp ezért azonban A korona minden idők legdrágább brit sorozata.

3. Erzsébet valójában nem akadályozta meg húga, Margit hercegnő esküvőjét Peter Townsenddel

A sorozatban hatalmas dráma, amikor Margit nem mehet hozzá elvált szerelméhez, mivel az anglikán egyház, amelynek az uralkodó a feje, nem ismeri el a válást. Csakhogy a valóságban hiába volt ez a szabály, a királynőnek sikerült kialkudnia, hogy a húga az esetleges házasságkötés ellenére megtarthassa királyi címét és járandóságait. Az biztos, hogy mind az udvar, mind az alattvalók rossz szemmel nézték volna a frigyet, ezért aztán Margit önként döntött úgy, hogy mégis más társat választ.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés

4. Fülöp soha nem keveredett szexbotrányba

Bár nyíltan nem mondja ki a sorozat, a második évadban Fülöp is részese az ún. Profumo Affair-nek, a 60-as évek egész Angliát megrázó szexbotrányának. A valóságban Fülöp teljesen elkerülte a kétes ügyet, így megúszta a vádakat is.

5. Anna hercegnő nem éldegélt végig nyugiban a szülei mellett a Palotában

A királyi pár egyetlen lánya, Anna 1973-ban házasodott össze első férjével, Mark Phillips kapitánnyal. 1974-ben pedig megpróbálták elrabolni Annát, ám ezt a drámai eseményt – csakúgy, ahogyan a házasságot sem – nem mutatja be a sorozat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés

Ez csak néhány dolog azok közül, amik egészen biztosan fiktív elemek annak érdekében, hogy jól szórakozzon a néző, ezzel együtt a négy évad elég jól bemutatja a főbb történelmi eseményeket és a mögöttük húzódó személyes szálakat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.