Sorozatok

Megvan, mikor jöhet a Wednesday második évada!

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.13 | 14:48

Még sokat kell aludni a második évad premierjéig.

Az valószínűleg már senki számára nem lehet kérdéses, hogy az Addams família legidősebb csemetéjét főszerepbe állító Wednesday vissza fog térni a második évaddal. No nem csak azért, mert óriási cliffhangerrel ért véget az első etap, hanem mert a Netflix egyik legsikeresebb sorozatává lépett elő, ami már másodszor áll a szolgáltató nézettségi listájának élén.

Ezzel pedig minden idők harmadik legjobban teljesítő sorozata lett a misztikus tinidrámás krimivígjáték a Stranger Things 4 és a Jeffrey Dahmer-sztori mögött, amit a Netflix számításai szerint eddig már 115 millió háztartásban megnéztek.

A Netflix pedig nem is kifejezetten a minőség alapján, sokkal inkább a számadatok alapján dönt egy-egy széria sorsáról – legalábbis egy csomó olyan alkotást is megfosztottak a folytatástól idén, melyek abszolút megérdemelték volna. Wednesday azonban egészen biztosan nem jár majd így, és bár az Index határozottan állította, hogy már hivatalos a második évad, valójában még semmit sem jelentettek be.

Ettől függetlenül viszont tényleg biztosak lehetünk benne, a kérdés már csak az, hogy pontosan mikor érkezik?

A Wednesday körül bonyolódó sorozat ötlete először 2018-ban merült fel Alfred Gough–Miles Millar írópárosban, akik a kezdeti koncepcióval felkeresték Tim Burtont, aki korábban már kétszer is közel járt ahhoz, hogy filmre vigye a galád családot. Mivel a legendás alkotónak tetszett a dolog, megkezdődtek a háttérmunkálatok, azaz újra nekifutottak a történetnek, egyeztetni kellett a Netflix-szel, majd következett a szereplők kiválogatása, végül a forgatás.

Ezután a Netflix 2021 februárjában jelentette be hivatalosan a projektet, aminek munkálatai több mint egy évig tartottak, így debütált 2022 novemberének végén. Ha hasonló tempóban készül a második évad, akkor az azt jelenti,

hogy a Wednesday második évada valamikor 2024-ben érkezhet.

A folytatásban állítólag már jóval többet fog szerepelni a teljes család, illetve több kedvelt szereplő is visszatér majd, többek között a Christina Ricci által megformált Marilyn Tornhill és a Hunter Doohan játszotta Tyler Galpin is, akik (spoiler!!!) az első évad gonoszai voltak.

Emellett minden bizonnyal egy sor új karaktert is megismerhetünk, hiszen a Nevermore iskola igazgató nélkül maradt, illetve Wednesday is egy újabb megoldandó problémát kell felgöngyölítsen: kicsoda lehet a titokzatos kukkoló-zaklató?! A Rupaul’s Drag Race Family ugyanakkor azt is tudni véli, hogy Anjelica Huston és Joan Cusack is tiszteletüket teszik majd – előbbi volt a 90-es évek Morticiája, most ő lehet az új diri, míg Cusack korábban Fester bácsi manipulatív szerelmét alakította.

Tim Burton valószínűleg semmi pénzért nem szállna ki a sorozatból (aminek amúgy csak néhány részét rendezte), de legalábbis a Beetlejuice folytatása mellett remélhetőleg jut majd rá ideje, míg a történetért továbbra is a Gough–Millar páros fog felelni.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló