Unatkozom

Könnyfakasztó, amit ez a részeg férfi tett: a sérült kismadarat Uberrel vitette el az állatmentőkhöz – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.11 | 17:45

A fióka egymaga utazott az Uber-sofőrrel.

Leesett az álluk az amerikai állatmentőknek akkor, amikor egy sérült kismadár gurult be hozzájuk egy Uber hátsó ülésén. Az aranypinty fióka ugyanis egyedül érkezett, és nem a sofőr volt az, aki rábukkant a kismadárra. Az utahi állatmentők amellett, hogy megdöbbentek, természetesen nagyon meg is hatódtak ettől a nem mindennapi cselekedettől. Az Ogden városában működő szervezet Facebook-oldalán számolt be a könnyfakasztó történetről. Azt írták, hogy bár ők már mindent láttak munkájuk során,

ezen a mostani eseten még ők is nagyon meglepődtek.


Tim Crowley pár hete épp barátaival iszogatott az egyik este szomszédja teraszán, amikor egyszer csak lezuhant eléjük egy fióka. A férfi gyorsan lefotózta a madarat, és a képet elküldte az ogdeni vadállatmentő szervezetnek. A rehabilitációs központ egyik munkatársa vissza is írt neki, hogy amilyen gyorsan csak lehet, vigye be a madarat hozzájuk. Tim, mivel sokat ivott azon az estén, úgy döntött (nagyon helyesen), hogy hív egy Ubert, hogy az vigye be a fiókát az állatkórházba. Azonban ez nem ment olyan könnyen.

Az első sofőr ugyanis nagyon furcsának találta a kérést, és elutasította Timet.

A második sofőr azonban már sokkal jobb fej volt, és vállalta, hogy egyedül a kórházhoz furikázza a kis aranypintyet. Timtől kapott egy dobozt, abba rakták bele a rémült fiókát. Az Uber-sofőr később elmondta, útközben csak egy pici zajt csapott a madárka, amikor csipogni kezdett.

Kikapcsoltam a légkondit, és lehúztam egy kicsit az ablakot, mert valószínű, hogy fázott a fióka, azért csipogott

– mesélte Christy Guynn.


Amikor begurult az Uber az állatmentőkhöz, a sokat látott állatvédők szíve is elszorult. Nagyon hálásak Timnek, és köszönetet mondtak neki azért, hogy nemcsak a madár életét mentette meg, hanem figyelt magára és mások testi épségére is akkor, amikor felelősségteljesen úgy döntött, ittas állapotban nem ő viszi be autójával a sérült fiókát.

A kis pinty körülbelül két hetes lehet, alultáplált és kiszáradt volt akkor, amikor az Uber bevitte őt. A központ munkatársai a követező hetekben segítenek neki megerősödni. A Petey névre keresztelt madárka az állatmentők szerint nyár végén hagyhatja majd el a rehabilitációs központot, azaz akkor repülhet vissza a vadonba.

Hajrá, Petey, épülj fel!

Címlapi kép: Pixabay CCO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.