Unatkozom

Nem visz shoppingolni: a divatidegen nő 20 ismérve

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.02 | 06:46

Utálsz vásárolni, nincs különösebb érzéked a divathoz? Ne aggódj, a nők jelentős része is így van ezzel. Jó, ha tudod, miről ismerkszik meg a csaj, akinek nincs fashioniszta hitvallása.

1. Három fizura van, amit gyakran láthatsz tőlünk: a kiengedett haj, a lófarok és a feltűzött haj.
2. Van egy darab cipőnk, és a ruhatárunk 90 százalékához ezt az egy topánt hordjuk.
3. A hétköznapi viseletünk a legtöbbször egy felső és egy farmergatya párosítása. A trükközős, réteges öltözködés és a fura kiegészítők általában nem kapnak szerepet az öltözködésünkben.
4. Igen, mázlid van, ez általában a melltartóra is igaz: nem szeretjük a kitömött, merevítővel ellátott darabokat, úgyhogy a WYIWYG-elv mentén nálunk kisebb az esélye annak, hogy nagyot csalódsz a végén.
5. Emiatt a reggeli készülődés tíz-húsz percet vesz maximum igénybe. Mert hát mit is vegyünk ma fel? Jé, itt egy tiszta farmer és egy csinos top, az előszobában vár a korábban már említett cipő, és voilá, már készen is vagyunk.

via GIPHY

6. A nyári ruhák és a koktélruhák azért klasszak, mert úgy tűnik, mintha a szokásosnál több időt szántunk volna az öltözködésre, pedig egyébként nem is.
7. Az elvont frizurákkal vigyázni kell, mert amit a fodrász egy fél óra alatt belő, azzal legalább egy órán át kellene foglalkoznod otthon. És hát kinek van arra ideje? Hát ez az.
8. A sminkelés a világ nagy rejtélyei közé tartozik a számunkra. Persze, hordunk sminket mi több, általában naponta (kivéve, ha csak öt perc maradt csak a készülődésre), de felfoghatatlannak tűnik, hogyan léteznek komplett magazinok, legalábbis rovatok, amelyek az árnyékolás és a szemfestés háromszög technikájáról szólnak oldalakon keresztül. Hogyan lehet egy egész iparágat építeni aköré, hogy fekete tussal kihúzza az ember lánya a szemét…?!
9. Valahányszor tudatosodik bennünk, hogy magassarkú cipőt kell vennünk egy esemény kedvéért, mindig elmegy a kedvünk az élettől.
10. Aztán persze látjuk, hogy mennyivel hosszabbnak tűnnek így a lábaink, mennyivel formásabb a fenekünk és ringóbb a járásunk, ezért ilyenkor persze elhatározzuk, hogy gyakrabban fogunk magassarkút felvenni.

via GIPHY

11. Aztán persze rájövünk, hogy elég fájdalmas és kellemetlen így járni-kelni, úgyhogy előbb-utóbb beruházunk egy prémiumkategóriás tűsarkúra, és elajándékozzuk a másikat (ha egyáltalán saját volt, nem kölcsöncucc). Ezért is van az, hogy nekünk mindig egy cipőnk van, de az drága volt, és legalább tizenöt kilométert le tudunk sétálni benne szükség esetén.
12. Irigyeljük, hogy a legtöbb eseményen a pasik megjelenhetnek sportcipőben és öltönyben, és senkinek sem rebben a szeme.
13. A cipőhelyzet egyébként is rémes: miért olyan nehéz kényelmes ÉS szexi női szandált találni, ami nem lábujjletépős, ugyanakkor sarka sincs? Nagymamaszandálok és ortopédcipők kíméljenek!
14. Ha olyan feladatot kapunk a munkánk kapcsán, amihez ki kell öltözni, kicsit kétségbeesünk, hogy jó, de mit vegyünk fel?!
15. Aztán persze hamar rájövünk, hogy mit mivel kell ügyesen párosítani, hogy a hatás meglegyen, de azért az egyszerű, letisztult vonalak is megmaradjanak.

via GIPHY

16. Van ugyan kontaktlencsénk, általában azt is hordjuk, de gyakran van rajtunk szemüveg, mert épp nincs kedvünk pepecselni a lencsével.
17. Igazán praktikus, ha a napot sporttal zárjuk, mert így egész nap sportcipőben és bő gatyóban lézengetünk, és van rá kifogásunk legalább.
18. Valahányszor kiöltözünk, a rokonság és a barátok mindig szóvá teszik, hogy mennyire másképp nézünk így ki, és milyen jól áll a hosszú fülbevaló, a trükkös smink és a különleges ruha. A nagynéni is elájul: „Fiam, nem is tudtam, hogy ilyen vékony derekad van a sok póló alatt!”
19. Ezek a szép ruhák azért jobbára el vannak rejtve a szekrény mélyén, és csak esküvők, temetések és keresztelők alkalmából kerülnek elő.
20. Azért a hétköznapokon a kiöltözés még mindig a legszebb skinny farmert és a legszebb dekoltázst mutató topot jelenti. Nem kell ezt túlpörögni.

via GIPHY

Nyitókép: https://pixabay.com/users/silverleaf-492252/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.