Állatvilág

A menhely figyelmeztet: így védhetjük meg háziállatainkat a nagy hidegben

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.16 | 11:15

Sajnos ilyenkor is sok állatot dobnak utcára.

A Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület menhelyvezetője elmondta: minden reggel jégtöréssel kezdik a napot, mert befagynak a vizes edények. Ezért folyamatosan forralják és cserélik az állatok vizét. Emellett mindennap meleg ételt készítenek: táppal kevert főtt húst adnak az állatoknak.

A szakember minden állattartónak – különösen a kinti állatoknál – javasolja, hogy figyeljenek oda az állatok vizére és mindennap adjanak nekik meleg ételt. Abai Erika azt mondta:

sok helyen még mindig nincs kutyaház, sőt egy fedett hely sem, pedig különösen a hidegben nagyon fontos, hogy legyen egy hely, ahová be tudnak húzódni az állatok.

A telepen a kenneleket, kutyaházakat forgáccsal vagy szalmával bélelik ki, hogy védjék a kutyákat a hidegtől. A macskáknak is dobozokat bélelnek ki, kutyaházakat függönyöznek le, ahová az ebek be tudnak menni melegedni.

Kitért arra: most is sok helyen dobnak ki kutyákat, vemheseket is.

Aki ilyet lát, azonnal értesítse a helyi állatvédőket – hangsúlyozta. Abai Erika azt mondta: ilyenkor az önkéntesek nyújtják a legnagyobb segítséget. Télen még több az állat, és több a munka is. Ezért nagyon sokat jelent, ha valaki segít beszalmázni a házakat, cserélni a vizet, vagy elviszi sétálni, mozogni az állatokat a hidegben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló