Állatvilág

Videó: így bukdácsol a fővárosi állatkert 5 napos kis zebracsikója

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.18 | 09:30

Imádjuk!

Fővárosi Állat- és Növénykert

Romy, a 13 éves zebrakanca hétfőn hozta világra hímnemű csikóját, aki a következő hetekben fog majd nevet kapni. Az első napokat a zebracsikó közönség elől elzárt istálló nyugalmában töltötte, de szombaton néhány órára a kifutóra is kiengedték az anyaállattal együtt.

A 13 esztendős Romy a hollandiai Beekse Bergen Szafariparkban született 2008 augusztusában, s onnan 2010 szeptemberében került Budapestre. Első utódját még 2015-ben hozta világra, a mostani pedig már az ötödik csikója. Az emlős apja Zucchero, a 11 éves zebramén, aki 2010 júliusában született a franciaországi Peaugres Szafariparkban, és 2012 óta él a magyar fővárosban.

Fővárosi Állat- és Növénykert

A zebracsikón már első látásra meg lehet figyelni, hogy a szőrzete sokkal borzasabb, mint a felnőtt állatoké. Más lófélékhez hasonlóan a zebrákra is jellemző, hogy az első vedlésig jellegzetes csikószőr borítja a testüket, amelyben a pehelyszőrök aránya sokkal magasabb a fedőszőrökhöz képest, mint a felnőtt állatoknál. Ez a fiatalok kezdetben még kissé tökéletlen hőszabályozása miatt hasznos.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az idei évben különösen sok kisállat, kölyök és fióka jött a világra, gyarapodott többek között az ázsiai elefántok, a Bennett-kenguruk, a fekete hattyúk, a prérikutyák, valamint a tapírok állománya is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló