Érdekes

A “rút onánia” rosszabb, mint a halál: mindaz, amit az önkielégítésről nem tudtál eddig

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.08 | 07:18
  • trendindex: 4

A maszturbáció voltaképpen szex valakivel, akit szeretek… Íme, öt dolog, amit (talán) nem tudtál a magányos örömszerzésről…  

Nem volt mindig tabu az önkielégítés.

Az elmúlt évszázadokban tabunak számított a maszturbálás, igazából még 60-70 évvel ezelőtt is szégyenteljes és káros tettnek minősült a „rút onánia”. Csáth Géza például – többek között, de főként – azért szokott rá a morfiumra, hogy ne kényszerüljön önkielégítésre, és úgy vélte, menyasszonya még a félrelépést is könnyebben elnézné, mint a „szégyenletes ocsmányságot” (ezért aztán sorra le is kapta a pácienseket és a szolgálólányokat a tíz körmükről). Pedig nem volt ez mindig így, a rómaiak a Krisztus előtti századokban például kifejezetten kívánatos és egészséges gyakorlatnak tartották a magányos örömszerzést, és több szobor is készült magukat kényeztető hölgyekről és urakról…

Photo by Mitchell Griest on Unsplash

Számos országban biztatják a kamaszokat, hogy maszturbáljanak.

Több európai országhoz hasonlóan Angliában 2009-ben kezdte népszerűsíteni az önkielégítést az egészségügyi minisztérium a kamaszokat felvilágosító programok keretében: a tiniket arra kezdték biztatni, hogy naponta maszturbáljanak, hiszen így nyugodtabbak lesznek, és a tinikori terhesség meg a nemi betegségek száma sem nő. További pozitívum persze az is, hogy a fiatalok így megismerhetik a saját testüket, és később jobban tudják majd, mi az, ami jólesik nekik a szexben. Micsoda kristálytiszta logika…!

Az aktív szexuális életet élők gyakrabban maszturbálnak, mint a többiek.

Brit tudósok – kik mások, ugye? – arra a kissé talán következtetésre jutottak, hogy minél aktívabb szexuális életet él valaki, annál gyakrabban elégíti ki önmagát is. A különös összefüggés magyarázata egyrészt abban rejlik, hogy azok, akik rendszeresen masztiznak, általában nyitottabbak és kísérletezőbbek, ha szexről van szó, így aztán szívesen osztják meg örömüket partnerrel is. Másrészt arról van szó, hogy azok, akik kielégítik magukat, igénylik a rendszeres orgazmust, így a szex minden formáját örömmel üdvözlik az életükben.

A nők jelentős része nem meri bevallani, hogy szokott maszturbálni.

Hihetetlen, de igaz: még mindig rengeteg nőben él a tévhit, hogy a maszturbálás egyfelől a férfiak sportja, másfelől pedig csak azok az elkeseredett emberek űzik, akiknek sajnos nincs ép lehetősége párkapcsolatra (vagy legalább alkalmi szexre, ugye). A nemzetközi statisztika szerint 18 éves korukig a férfiak 80, a nők 59 százaléka szerzett már örömet magának, és az idő előrehaladtával ez az arány csak növekszik: 25 éves korig a népesség 92 százaléka szexelt már magával.

Az önkielégítés nem függ a kortól.

Azt bizonyára már tudjátok, hogy az első magányos kéjjel teli élményekre rendszerint óvodás korban kerül sor, amikor a gyerek még csupán a kellemes érzésért érinti/dörzsöli meg magát a különféle intim helyeken (igen, igen: ezért mondja Fábry mindig, hogy „kezeket a takaró fölé, éljenek a csajok”!). Ugyanakkor egy 2010-es tanulmány abba az irányba mutat, hogy idős korban sem csappan a vágy: a 60 és 69 év közötti, párkapcsolatban élő hölgyek 30 százaléka rendszeresen örömet szerez magának, és a férfiak is hasonló gyakorisággal hódolnak a magányos örömöknek (amennyiben megtehetik, ugye). Az egyedül élő 70 év feletti asszonyoknak több mint a fele maszturbál, tehát a kor sem jelent akadályt, ha magányos örömszerzésről van szó. Sőt: bizonyos esetekben ez az egyetlen formája az örömnek, hiszen a férfiak általában korábban halnak, hetven felett pedig szinte már alig akad potens hím.

A konklúzió tehát egyszerű: aggodalmak helyett élvezd inkább az életet, de vigyázz, ne vidd túlzásba a maroknyi örömöket… a mértékletesség itt is csodákra képes!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló