Érdekes

Alig száz nap alatt kiirtaná az emberiséget egy zombiapokalipszis

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.09 | 16:03

Legalább nem fog sokáig tartani. Száz nap megszállás után mindössze 273 túlélőt hagyna maga után világszerte, legalábbis a University of Leicester diákjai szerint.

Az egyetem hallgatói az úgynevezett SIR modell használatával végezték számításaikat, ami tulajdonképpen nem más, mint egy elismert módszer a járványok terjedésének szimulálására. Három különböző szereplőt – fertőzött (I), gyógyult (R) és a fertőzésre fogékony (S) – vesz figyelembe, a vírus terjedése a fertőzött személytől indul, aki a fertőzésre fogékony közvetlen környezetében adja tovább a kórt, így a kór előbb-utóbb az egész bolygón elterjed.

A tanulmányban a diákok azt feltételezik, hogy a zombik 20 napig képesek táplálék nélkül “élni”, de 90%-os esély van rá, hogy naponta legalább egy embert megtámadnak.

Ezek a feltételek elegendőek ahhoz, hogy alig 100 nap alatt 7,5 milliárd emberből 273 maradjon a Földön.

Ez a jobbik eset, ugyanis ebben a megközelítésben a földrajzi korlátokat is figyelembe vannak véve, enélkül mindössze 181 túlélő maradna, 190 millió zombival szemben.

Azt sem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az emberi populáció csökkenésével a zombik hatékonysága is nagyot esne, hiszen nem lenne elég táplálékuk, valamint azt a lehetőséget, miszerint az emberek felveszik a harcot velük és le is győzik őket teljesen kihagyták a forgatókönyvből.

Fotó: Pixabay / ayoubZineLaarab


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló