Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Érdekes

Így csillapítja a fájdalmat és oldja a stresszt a szex

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.31 | 06:46

Gondoltad volna, hogy a testi szerelem gyógyító hatással bír, és a munkakedvet is képes meghozni? Íme, pár tény a tudomány világából, mert a brit tudósok ezúttal sem bírtak magukkal...

A szextől még a fejfájás is elmúlik

Régen a migrénes hölgyeket egyes területeken dildóval kezelték orvosaik, mivel a fejfájás minden formájára jótékony hatással van az orgazmus. Az ok egyszerű: az endorfinok tömegével szabadulnak fel az agyban, ami egyértelmű fájdalomcsillapító hatással bír. Ha nincs épp párod, akkor se búslakodj: ha fáj a fejed, röpítsd magadat az egekbe, és máris teheted vissza az aszpirint a fiókba.

via GIPHY

A testi szerelem remek stresszoldó hatással bír

Főként a férfiak használják stresszlevezető eszközként a szexet: ha épp munkahelyi problémáik vannak vagy egy macerás rokon temetésén kell vesztegelniük, sokszor a legváratlanabb időpontban nyomják a falhoz kedvesüket. Miért? A test és a lélek feszültségeit valóban nagyszerűen oldja a szex, s vele együtt az intimitás, amely két ember között jön létre.

via GIPHY

Viszlát, menstruációs görcsök!

A rendszeres, kiegyensúlyozott szexuális élet a pirosbetűs napok előtti és alatti görcsöknek is hatékony ellenszere – állítólag jobb, mint a Cataflam, de tényleg. Ez annak köszönhető, hogy a projekt alaposan megdolgoztatja az alhasi izmokat, ami enyhíti az adott területen megjelenő feszüléseket.

via GIPHY

A vérkeringésnek is jót tesz az ágytorna

Kevesen tudják, de a modern kutatások már egyértelműen bizonyították, hogy a szex normalizálja a vérkeringést: azok az idős emberek, akik még képesek és hajlandóak összebújni, általában nem küzdenek a túl magas vagy éppen túl alacsony vérnyomás problematikájával. Ha fiatalon aktív vagy, később ez a probléma is megelőzhető.

via GIPHY

A lepedőakrobatika zabálja a kalóriákat

Nem, nem holmi városi legendáról van szó, az ágytorna valóban felér 30 perc futással, mivel egyszerre több testrészedet és szervedet is alaposan megmozgatja. Ez azzal jár, hogy a kalóriák bizony égnek, égnek, égnek, az általános kondíciód jobb, alakod pedig karcsúbb lesz hosszútávon.

via GIPHY

Nem mese: a szex fiatalon tart

A jó öreg brit tudósok – akiket mi is nagyon szeretünk – az elmúlt években bizonyították, hogy már heti két orgazmussal is növekedik a várható élettartam! Emellett a szex egészséges ragyogást ad a bőrnek, és csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét.

via GIPHY

Növekszik az ösztrogénszintünk

Korral járó tünet, hogy az évek során egyre kevesebb női hormon, vagyis ösztrogén termelődik szervezetünkben. Bebizonyosodott, hogy a rendszeres szex lelassítja ezt a folyamatot, növeli az ösztrogén-szintet. Ez azért fontos, mert így rengeteg krónikus betegség elkerül minket idősebb korunkban, a szívproblémáktól kezdve az agyvérzésig.

via GIPHY

Az intimitás a kapcsolatok sója-borsa

A szexre már csak azért is szükség van, mert közelebb hoz két embert egymáshoz, ami segíthet legyőzni mindenfajta kommunikációs problémát. Ha egy párkapcsolatban megszűnik a szex, általában az intimitás is hiánycikké válik.

via GIPHY

A szex közelebb hozza egymáshoz az embereket

Vodka – connecting people… hát még a szex… és a megfelelő óvintézkedések mellett még csak káros mellékhatása sincs. Egy olyasfajta unióra kerül sor két ember között, amelynél már semmilyen formában nem kerülhetnétek közelebb egymáshoz – van ettől jobb dolog, ha szerelmes vagy, most komolyan?

via GIPHY

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.