Érdekes

Egy nő azért perli Kalifornia államot, hogy ismerjék el végre a jetiket

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.20 | 12:43

A Nagylábú komolyan vételét egy Netflixes filmessel együtt erőlteti a crestline-i anyuka.

Jetit rengetegen vélnek látni, mely esetekről többségében ki is derül hamar, hogy gorilla- vagy medvejelmezes mókamesterek állnak a háttérben. Ritkábban fordul elő az, hogy valaki hagyományőrzésből mosómedve szőrbe bújik, tetőtől talpig, hogy sámán szertartást mutasson be egy sűrű erdőben.

Van egy csomó kásás felvétel is már, de maga a jeti mégsem került be ezidáig az állathatározó szócikkei közé. És ez valaki számára több, mint kiábrándító. Egy nő most amiatt perli Kalifornia államot, hogy nem hajlandóak érdemben foglalkozni a Sasquatch-jelenséggel. Az amerikai Nagylábú ráadásul az ázsiai jetivel sem keverendő össze!

A post shared by Earth? (@maps.n.more) on

Claudia Ackley a kaliforniai Crestline-ből azzal áll elő, hogy még tavaly márciusban összefutott egy Nagylábúval, Lake Arrowhead környékén. A lányaival együtt látta az állítólagos szörnyeteget, amely alig kilenc méternyire tőlük kuksolt egy fán.

Le is filmezték a találkozást:

Úgy nézett ki, mint egy szőrös neandervölgyi. Erős, sötét tekintete van. Arca kifejezéstelennek tűnt, és a fogait sem mutatta ki. Hármunkat bámult a fáról.

Az anyuka hívta a 911-es segélyhívót, hogy jelentse az esetet, de a vonal túlvégén nem hittek a szavának. Megmutatta a videót Todd Standingnek, aki a Netflix jetis sorozatát készítette.

A filmes először kétkedve fogadta az anyagot, de aztán ellátogatott a helyszínre is, majd újra nézte a képkockákat. Olyannyira belelendült, hogy segít a nőnek perelni a Természeti Erőforrások Ügynökségét, hogy védelmet szerezzenek e különös faj számára.

Az idén januárban beadott keresetben az áll, hogy a szervezet elmulasztott eleget tenni a kötelességének: komolyabb védelemre szorulna a Sasquatch területe, illetve a munkatársak részéről rendre lejáratások érik nyilvánosan a téma kutatóit.

A felperesek elég elszántaknak tűnnek, az IFL Science szerint:

Az évszázadok alatt több ezren látták ezt a különös kétlábú, emberszabású teremtményt az államban, mely 60 éve kapta a Nagylábú nevet. Egyértelmű bizonyítékot tárunk a bíróság elé, amely minden kétséget kizáróan igazolja napjaink egyik legnagyobb felfedezését.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló