Érdekes

Szisztematikus, rituális gyilkolás és kollektív öngyilkosság – 3 bizarr szekta, amely sokkolta a világot

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.07 | 16:48

Három nagyon bizarr szekta, amihez soha nem csatlakoznánk.

A Legfelsőbb Igazság Egyháza

Az AUM Sinrikio, vagyis a Legfelsőbb Igazság nevű vallási csoportot Soko Asahara, a vak guru alapította a Fudzsi-hegy lábánál fekvő Kamikuisiki faluban 1984-ben. Asahara a megvilágosodott jógamester szerepében zseniálisan manipulálta maga körül az embereket, s bár a tanulásban nem jeleskedett, egy kínai orvoslással kapcsolatos tanfolyam elvégzését követően „csodát csodára halmozott” (párszor le is tartóztatták kétes elixírek forgalmazásáért).

A banda legmegrázóbb húzása kétségkívül a tokiói gáztámadás volt 1995-ben, amelynek során tizenkét ember veszítette az életét, és több százan súlyosan megsérültek. A rendőrség hamar rájött, hogy a Legfelsőbb Igazság lelkes önkéntesei állnak a merénylet hátterében, de ami a szekta központjában fogadta a kommandósokat, arra senki sem számított: a több tucat üvegnyi acetonitril, kloroform, etilalkohol és több száz gázálarc mellett egy szállítólevelet is találtak ezer darab sorozat-lövő kézifegyverről és egymillió lőszerről kiállítva. Ezekkel a kiemelten veszélyes vegyi anyagokkal akár ötmillió ember életét is ki lehetett volna oltani.

Az Isten Tízparancsolatának Helyreállítási Mozgalma

Az Isten Tízparancsolatának Helyreállítási Mozgalma, röviden: a Tízparancsolat az 1980-as évek végén jött létre Ugandában. A csoport tagjai a római katolikus egyház hívei közül kerültek ki, akik abban hittek, hogy a Biblia tízparancsolatát univerzális törvényekké kell tenni. Annyira szigorúan vették Mózes törvényeit, hogy némaságot fogadtak életük végéig, nehogy hiába vegyék véletlenül Isten szent nevét. Saját kötetet adtak ki a közelgő apokalipszis lényegéről, amelyet minden új tagnak és családjának legalább hatszor el kellett olvasnia. Az új Noé bárkájaként tekintettek magukra, akik Szűz Mária segítségével életben maradhatnak az armageddon után is.

A kisegyház 2000-ben vált ismertté, amikor a tagok rituális, tömeges öngyilkosságot követtek el a székhelyükön: 530 hívő magára gyújtotta a templomot, hogy „a pokol lángja emésszék el bűnök a testüket”. Ami a rendőrséget a helyszínen várta, az mindenkit megdöbbentett: a vizsgálatok során a szekta székhelyén további 925 áldozatot találtak, akik közül többet megcsonkítottak, sokukon pedig fojtogatás és szúrásnyomok voltak láthatók. “Szisztematikus, éveken át tartó rituális gyilkolásról van szó” – állapította meg a rendőrség. A Tízparancsolat tagjai egyszerűen némán, szavak nélkül kivégeztek mindenkit, aki ítéletük szerint nem élt Isten törvényeinek megfelelően… 

A Naptemplom Rendje

A Naptemplom Rendje, vagyis az Ordre du Temple Solaire (OTS) a templomos lovagok rendjének mítoszához kapcsolódó titkos társaság volt, melyet Joseph Di Mambro és Luc Jouret alapított 1984-ben Genfben. A reinkarnáció, az ezotéria, a Templomos Lovagrend és a katolicizmus tanait ötvöző szekta fénykorában, 1989 januárjában összesen 442 tagot számlált, akik Svájcban, Franciaországban, Kanadában, Martinique-en, az Egyesült Államokban és Spanyolországban éltek. 1994-ben a csoport ötvenhárom tagja halt meg, amikor tömeges, rituális öngyilkosságot követtek el egy időben Franciaországban, Svájcban és Kanadában.

A csoport tagjai részben magukat pusztították el, részben társaik ölték meg őket, elsősorban a gyerekeket: többek között például Tony Dutoit csecsemőkorú kisfiát, Emmanuel Dutoit-t is, akiben a Naptemplom Rendjének követői az antikrisztus megtestesülését ismerték fel, aki a rend akkori egyik vezéralakjának, Joseph Di Mambrónak a mély és igaz, világmegváltó spirituális céljait igyekezte megakadályozni.  


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.