Érdekes

Bemutatkozott a budapesti állatkert pingvinbébije

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.21 | 20:03

Pénteken mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a négy hónapos pápaszemes pingvinfióka, a Fővárosi Állat- és Növénykert pingvinkolóniájának legifjabb tagja.

Az állatkert már bő harminc éve foglalkozik a veszélyeztetett pingvinfajjal és eddig harminc fióka felnevelésével büszkélkedhetnek. Tifani tavaly december 22-én kelt ki a tojásból és bár még mindig fiókának számít, méretét tekintve joggal nevezhetjük óriásbébinek.

Bár a Tifani egyértelműen lánynév, a fióka történetesen hímnek bizonyult,

a pingvinek ivarát ugyanis ránézésre nem lehet megállapítani, csak a tollból vett minták laboratóriumi vizsgálatával, ezért gyakran előfordul, hogy a név és az állat tényleges neme nincs tökéletesen szinkronban.

Tifani, a négyhónapos pingvinfióka

Pénteken, a Föld Fesztivál első napján mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a né…

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2017. április 21.

 

A fogságban született fiókákat először a szülőpár gondozza egy rejtett kialakítású költőüregben, a nyugalmuk érdekében ilyenkor a látogatók még nem találkozhatnak a bébipingvinnel. Általában 33 nap elteltével a fiókát a gondozók különválasztják a szülőktől, ezt követi az utónevelés fázisa, ami szintén a színfalak mögött történik három hónapon keresztül, csak ezután válnak a kis pingvinek a kolónia teljes jogú tagjává.

Fotó: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló