Érdekes

A Reddit egy kis szegletében az emberek megosztják egymással a legsötétebb titkaikat

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.22 | 16:45

Létezik a Redditen egy közösség, amelynek tagjai névtelenül nagyon súlyos sztorikat osztanak meg egymással.

Valahol a világban ül egy ember a számítógépe előtt, és éppen a legszégyenletesebb titkát osztja meg ismeretlenekkel.

Ez az r/confession nevű Reddit aloldal működésének lényege. A vallomások névtelenek, az emberek jellemzően azért osztják meg itt bűneiket, rossz cselekedeteiket másokkal, hogy tanácsot kapjanak vagy egyszerűen csak azért, hogy könnyítsenek a lelkükön.

eye-716008_1280

Nemrég például a közösségi oldal egyik felhasználója kamaszkorából mesélt el az r/confession közösségének egy történetet. Tizenöt éves korában az osztályban véletlenül leverte egy lány osztálytársa cuccait. Már ment volna felvenni, amikor a lány sikoltozni kezdett, a fiú szerint azt gondolhatta, hogy szándékos volt a dolog. A többi fiú az osztályban inkább a lánynak adott igazat, amiért az “elkövető” dühös és frusztrált lett. Később ismerősnek jelölte a lányt a Facebookon és órákon át zaklatta üzeneteivel annak ellenére, hogy az többször is arra kérte, fejezze be. Másnap a lány (akit a bűnbánó reddites felhasználó szerint korábban is zaklathattak) nem ment iskolába és a fiú az újságból tudta meg, hogy öngyilkos lett.

A közösség tagjai sokféleképpen reagáltak a történetre. Több száz komment érkezett, sokan bátorították, de voltak, akik keményen reagáltak, például azzal jöttek, hogy a sztori erősen ki van színezve. Végül egy moderátornak kellett lehűteni a kedélyeket az aloldal mottójával: “Légy kedves és udvarias!”

A vallomástevő arra a kérdésre, hogy rokonszenvet akart-e kelteni magával szemben azt válaszolta:

Nem. Csak gyónni akartam, kiengedni ezt magamból.

Az aloldalnak már több mint 200 ezer feliratkozója van. Nyolc moderátor és két bot szűri a tartalmat, de a felhasználók is figyelik a szabályokkal ellentétes megnyilatkozásokat. A szabályok szigorúak. A lényeg: biztonságos környezetet teremteni azoknak, akik meg akarják vallani bűneiket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló