Érdekes

Történelmet írt, megszoptatta kislányát a parlamentben a képviselőnő

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.11 | 14:19

Az ausztrál parlamentben történt az eset. Pár éve ugyanott még elvették a gyereket egy másik politikustól, amikor hasonlóval próbálkozott. Megnéztük, hogyan változott a világ a viszolygástól addig, hogy már vállrándítást se vált ki, ha egy anya a gyerekét szoptatja a parlamentben vagy bárhol máshol.

Történelmet írt az ausztrál képviselő, Larissa Waters, aki a parlamentben szoptatta meg kéthónapos kislányát, Alia Joyt. A politikus nemrég tért vissza szülési szabadságról.

Pár éve még tilos volt

A kicsi a parlamenti ülés közben éhes lett, édesanyja pedig tette, amit ilyenkor kell. Ausztráliában tavaly változtak a szabályok, korábban tilos volt gyereket vinni az ülésterembe, pár éve egy másik képviselőnőtől még a gyerekét is elvették, amikor hasonlóval próbálkozott.

Az EU 2010-ben elsőzött, ki más, mint egy olasz mama

Licia Ronzulli olasz képviselőnő 2010-ben magával vitte 44 napos gyermekét az Európai Parlamentbe, és később, amikor nagyobb lett, sem hagyta otthon, ha úgy alakult.

Argentína két éve mutatta meg

2015-ben az argentin képviselőnő, Victoria Donda Perez is megszoptatta gyermekét munka közben.

Itthon? Várjuk az elsőt!

Kérdés, hogy nálunk mikor lesz az első ilyen eset. A Nőkért.hu talált egy régi cikket, ami jól mutatja, mekkorát változott a világ. A Délmagyarország újságírója 1913-ban attól tartott, hogy a nők értelmiségi pályákra áramlásával

meg fog történni az a kicsike kómikum, hogy a védőügyvéd-asszony 15 perc szünetet fog kérni, hogy a kisleányát – megszoptassa.

A szerzőt, aki még leírni is pironkodott a szót, valószínűleg ma sem ütné meg a guta, mert nálunk ugye ilyen még nem volt, és még ma is sokan tabunak tartják a nyilvános szoptatást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló