Érdekes

Megúszhatja a börtönt, csak mert zseniális szívsebész lehet belőle

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.21 | 18:23

Angliában óriási szenzáció Lavinia Woodward ügye, aki egy italfelhős buliban megkéselte pasiját, mégis megúszhatja a börtönt.

kép: pixabay.com

Bár a fiatal lány súlyos sérülést okozott, felmentése valószínű, mivel “kimondottan tehetséges, mondhatni zseniális”, és vélhetően vezető szívsebész lesz belőle. Vannak, akik örülnek, hogy nem kallódik el a tehetség “egyetlen botlás miatt” (ami ne feledjük, egy erőszakos bűncselekmény!), mások szerint az ilyesfajta különbségtétel mélyen igazságtalan.

A közép-felsőosztálybeli, büntetlen előéletű, jó családból származó fehér fiatalok gyakran megússzák a börtönt, mondván, hogy csak egyszer hibáztak, de egyébként a társadalom hasznos tagjai lesznek egy napon. A bíróság tudja, hogy amikor egy fiatal elkövetőt sittre vágnak, ott az izolálódik, deszocializálódik és kitanulja a bűnelkövetés fortélyait, ezért igyekszenek elkerülni a dolgot, ha csak lehet.

Ez ettől még természetesen igazságtalan, hiszen a harlemi félanalfabéta gettólakó természetesen nem tehet arról, hogy őt nem járatják menő orvosi egyetemre, így ki se derül, ha egy világhírű sebész veszett el benne, és a gazdag zsenigyerekeknek az ilyen esetek nem szolgálnak visszatartó erőként.

Mi volna a megoldás? Egyrészt szigorítás, másrészt nagyon kemény szociális munka 10 évre a szakmájában, esetleg a bére levonása szociális célra, mert ez így nagyon nem kóser.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló