Érdekes

Már tudják, mi az a furcsa farkasszerű lény, amit múlt hónapban lőttek ki Montanában

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.20 | 10:16

Lezárult a vizsgálat a különös lény ügyében, és bár a netezők egészen hajmeresztő elméletekkel is szolgáltak, a megoldás egészen prózai: ez az állat egy farkas.

Mi is írtunk arról a farkasra emlékeztető állatról, amit egy gazda lőtt ki, miután észrevette, hogy a juhai körül ólalkodik és egyet majdnem el is ragadott közülük. A tetem vizsgálata most ért véget, és már nagy valószínűséggel tudják is, hogy mi volt ez a fura szerzet.

A tetem ügyét a Montana Fish, Wildlife & Parks vette kezelésbe. Eleinte óvatosan nyilatkoztak, és csak annyit mondtak, hogy a különös állat leginkább a farkasra emlékeztet, farkas és kutya keveréke lehet talán. A tetemet DNS-vizsgálatnak vetették alá, meg persze fel is boncolták. Közben a neten ment a spekulálás, hogy vajon vérfarkast lőtt ki a gazda, vagy egy olyan lényt, ami az indián folklórból ismert, mint például a shunka warakin, ami a hiéna és a farkas keveréke, vagy netán a félelmetes és tényleg mitikus chupacabra.

A megoldás persze ennél jóval prózaibb: az állat egy hétköznapi, 2-3 éves, nőstény szürke farkas. A DNS-vizsgálat tette ezt egyértelművé. Az pedig, hogy külsőre néhány vonásában eltér attól az átlagos képtől, ami az emberekben a szürke farkasról él, nem olyan szokatlan, mondta a szakértő, hozzátéve, hogy azért ez az állat már ránézésére is leginkább egy farkasra hasonlít.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló