Érdekes

Mi ez a sok villámkérdés és agyvihar a Twitteren? Hódít a közösségi kísérlet műfaja!

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.23 | 11:18

Harry Styles, a kedvenc kutyafajtád és a legjobb Meryl Streep-mozi így megy a mennybe.

Mire gondolsz, ha meghallod Meryl Streep nevét? A Mamma Mia vagy a Kramer kontra Kramer? Esetleg azon ritka madarak közé tartozol, akinek egyenesen a Ricki and the Flash című zenés vígjáték ugrik be?

 

Egy kicsit mindenki más – valószínűleg ez sarkallja a Twittert, hogy újabb és újabb kérdésekkel traktálják egymást a felhasználók. Ismeretlen emberek posztjaira reagálhatunk, és tehetjük hozzá saját mikrokozmoszunkat a nagy egészhez.

Közösségi kísérletezés indult be spontán módon június közepén: különböző kategóriákat feldobó civilek kíváncsiak mások személyes kedvenceire.

Választott színed firtatása, a legfontosabb One Direction-tag vagy éppen egy Frank Ocean-nóta megnevezése is eléd kerülhet…

via GIPHY

…a lényeg, hogy vágd rá azonnal, ami elsőre beugrik neked. Lehetőleg ne böngészd át az előtted beírók tippjeit.

Nyilván cifrázhatod gif-ekkel vagy mémekkel is a válaszaidat, de valójában csak az számít, hogy őszintén odatedd magad.

Persze a játékon nem kérhető számon a szociológusok szigorú módszertana, és komoly végkövetkeztetést – ha lesz egyáltalán olyan – sem szükséges levonni; ellenben érdekes lehet minden hozzáadott érték, ami a megszülető „brainstormig” részét képezi.

 

View this post on Instagram

 

Nashville, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

A brit-ír fiúcsapatból pedig Louis Tomlinson szomorkodhat: a Mashable elárulja, hogy nagyon kevesen hozták őt ki a legemlékezetesebb tagként. Mindenki Harry Stylest élteti, pedig a mémet egy Louis-rajongó indította útjára. Sebaj, a kedvenc kutyafajta témájában jóval nagyobb a szórás!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló