Érdekes

Havi 120 millió forintért ezt a világ legdrágább rehabja, és ez jár a pénzedért

  • Szerző:b
  • 2020.07.09 | 14:18

A svájci Paracelsus a világ legdrágább rehabilitációs központja, ahol a szupergazdagok szabadulnak meg - reményeik szerint - a függőségeikről.

Veled élnek a terapeuták

Egy hónap 300 ezer brit fontba, vagyis nagyjából 120 millió forintba került. Ezért cserébe egy panorámás luxuslakosztály jár szaunával, jacuzzival és edzőteremmel, de az igazi bónusz a veled élő terapeuták, akikkel szimbolikus családot alkotsz, és egy másodpercre nem hagynak magukra.

Képzeld el, hogy a pszichológusod, akivel napi kétszer két órát ülsz terápiában, még a reggelinél, ebédnél és vacsoránál is veled eszik, és akár “apának” is szólíthatod. Van egy dietetikus, aki rögtön az elején kidolgozza a számodra ideális étrendet, aminek alapján aztán főznek rád az ottléted alatt. Napközben mindenféle kezeléseken veszel részt a terápia mellett, pl. a sokat vitatott biorezonancia is a népszerű blokkok között van.

via GIPHY

Egy bulira 20 millió forint simán elment azelőtt

A VICE riportere csak azért ugrott be a Paracelsusba, mert túl gyakran és túl sokat iszogat a hétköznapokon, és ő egyfajta börtönként élte meg, hogy minden lépését követik, és még egy sétára se tud kimenni a közeli erdőbe. Megszólal viszont a riportban egy olyan szupergazdag is, aki viszont az életét köszönheti annak, hogy a luxusrehabban le tudott jönni a kokainról.

“Teljesen normálisnak számított, hogy gond nélkül elment egy 20 millió forintnyi összeg egy-egy bulira: ezzel az életstílussal jár, hogy sok embert hívsz meg, hogy bulizzanak veled. Volt, hogy három napig ment a party, aztán másnap mentem dolgozni, mintha mi se történt volna”

– meséli az arcát és a nevét elrejtő milliárdos üzletember.

“Fogalmam sem volt, kik ezek az emberek, és hogy kerültek a yachtomra”

Aztán egy napon – épp Cannes-ból mentünk Szardíniára az egyik yachtommal – eléggé rosszul voltam. Hánytam a hajón, körülöttem mindenki teljesen kiütve feküdt. Fogalmam sem volt, kik ezek az emberek, honnan jöttek, mit kezdjek velük. Iszonyú magányos érzés volt. Csak néztem a napfelkeltét a tengeren, és arra gondoltam: az életem túl gyorsan robog a semmi irányába. Most kell megállni, ha nem akarok tragédiát”

– és nem sokkal ezután már a Paracelsus kliense volt.

“Két hónapot töltöttem az intézményben az első körben, majd a Paracelsus támogatott kintről is. Nagyjából 320-350 millió forintnyi összeget költöttem arra, hogy tiszta legyek”

– teszi hozzá, aztán a riporter rákérdez a vagyonára.

“Maradjunk annyiban, hogy az sem jelentene problémát, ha egész életemben a Paracelsusban maradnék”

– fogalmaz.

Nagyon sok milliárdos üzletember és celeb azért választja ezt a rehabot, mert nem akar az ilyenkor megszokottnak számító csoportterápiába menni, illetve félti a hírnevét is, ezért inkább rejtőzködne. Számukra a Paracelsus tökéletes választás, de mindent nem old meg: itt is, mint más rehabokon, a szakemberek csak akkor tudnak segíteni, ha a kliens is akarja a változást, és keményen küzd is érte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló