Érdekes

Egyre kevesebbet néznek tévét a gyerekek

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.13 | 08:02

Az 5 és 15 közötti gyerekek több időt töltenek online, mint a tévé előtt.

Valaha a szülőknek úgy kellett elrángatniuk gyerekeiket a tévé elől, ha nem akarták kitakarítani a szobájukat, azzal fenyegették őket, hogy nem nézhetnek tévét. Annak az időszaknak vége. A valaha nagyon népszerű tévécsatornáknak most küzdeniük kell a fiatal nézőkért.

A top 10 amerikai ifjúsági csatorna főműsoridős nézettsége 2015-ről 2016-ra átlagosan 8 százalékkal esett, beleértve a Disney és a Nickelodeon csatornáit is - írta az IndieWire a Nielsen adataira hivatkozva. Az “elbukott” fiatal közönség többsége az internetet választotta.

Az Egyesült Királyságban az 5 és 15 közötti gyerekek több időt töltenek online, mint a tévé előtt. A tévéműsorokat és a filmeket már tableten vagy okostelefonon nézik, nem a tévében.

Ez nagyszerű fejlemény olyan cégeknek mint a Netflix, ami non-stop indít új gyerekműsorokat. A Netflix nemrég bejelentette, hogy a havi statisztikák szerint előfizetőinek több mint fele gyerekbarát műsorokat néz. A Quartz elemzése szerint a cég több mint 400 eredeti sorozatából, mozifilmjéből, speciális műsorából 60, azaz 16 százalék gyerekprogram.

A Netflix versenytársai, a BBC, az HBO, a Nickelodeon többnyire úsznak az árral szemben, közben pedig jönnek az új szereplők, az Apple, a Facebook és a Snapchat, amelyek szintén elkezdenek versengeni a fiatal nézőkért.

Címlapfotó: Pixabay

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
IndieWire, Quartz
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...