Érdekes

A mell a kapocs az erogén zónák között – titkok a ciciről, amiket nem sejtettél

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.21 | 07:18

A cicikről és a mellbimbókról nem lehet eleget beszélni, éppen ezért mi is gyakran nyúlunk a témához. Talán van még néhány dolog, amit eddig nem tudtunk...

A mell szerepe a szexben

A tudomány évtizedek óta kutatja a női test legérzékenyebb pontjait. Hosszú ideig úgy tudtuk, hogy a csikló, a hüvely és a méhnyak áll az izgalom-piramis csúcsán, és minden más ezek után következik. Egy ideje azonban különleges tényre derült fény: a mellbimbók ingerlése az agynak ugyanazokat a területeit hozza izgalomba, mint az előbbiekben említett zónák. Egyszóval: a legtöbb nőt ki lehet elégíteni pusztán azzal, ha a mellbimbóit ingereljük.

Valószínűleg nem véletlen az, hogy az emlősök zömétől eltérő módon az ember a feje alatt, nem pedig az oldalán viseli a melleit, és a nő kebel nem csupán a terhesség és a szoptatás idejére ér el egy bizonyos méretet, hanem gyakorlatilag a pubertáskortól kezdve telt és kerek (bár persze eltérő mértékben, a nők nagy bánatára). A női mell nem csak a termékenység szimbóluma, hanem egyúttal a szexus alfája és omegája is: a reklámpiac ki is aknázza a fedetlen női felsőtest vonterejében rejlő lehetőségeket.
A feltűnő, szexi páros testrész kulcsfontosságú szerepet játszik a női orgazmus elérésében is. Ha a nő szexuális izgalomba jön, a kebelmérete növekszik, a mellbimbói sötétebbek lesznek. Ez a férfit csak még tovább izgatja, aki így a mellbimbóhoz nyúl, ami tovább fokozza a nő izgalmát – a természet tökéletes körforgása ez.

kép: unsplash

A kötődés és a mell

Egyértelmű, hogy a szoptatás az utód táplálásán túl egyfajta szoros köteléket is létrehoz az anya és a kicsinye között. Érdekes módon hasonló a helyzet a párkapcsolaton belül is: a férfi és a nő közötti kötődés kialakulásában fontos szerepet játszik a női mell.
A tudósok felfedezték, hogy a szoptatás során felszabaduló oxitocin – a híres szeretethormon – ellazítja az anyát, és örömérzetet vált ki belőle. Ahhoz, hogy a kismama szoptatni tudjon, mindenképpen szükség van egy nagy adag oxitocinra a véráramban. Vannak nők, akiknél a mellbimbó érintése által termelődő hormonok játéka orgazmust idéz elő szoptatás közben. A szakemberek korábban azt hitték, hogy egészen ritka, különleges jelenségről van szó, de aztán kiderült, minden tízedik nő élt már át orgazmust szoptatás közben.

A mell a kapocs az erogén zónák között

A mell nem csupán erogén zóna a maga jogán, amelynek az ingerlése nők milliónál intenzív orgazmust válhat ki, hanem egyfajta kapocs is a ma már korábbiakban említett csikló, hüvely és méhnyak szentháromság között is. Az MRI-vizsgálatok során kiderült, hogy amikor az önkéntesek a saját mellbimbóikat stimulálták, mindhárom említett terület szexuális izgalommal reagált az ingerre! A női mellbimbó tehát mindenképpen multifunkciós szervnek mondható: amellett, hogy természetesen – korábban egyetlenként ismert eredeti funkciója mellett – táplálja az utódot, felizgatja a partnert, és tovább izgatja magát a keblek tulajdonosát is.

És mi a helyzet a férfiak melleivel?

Sokan tették már fel a kérdést, hogy miért vannak a férfiaknak melleik, ha ők nem szoptatják a gyereket. A méhen belüli fejlődés során kezdetben minden magzat „lány”, és a nemek közti különbség csak a mell kialakulását követően jelenik meg.
Külön érdekelte a tudósokat az is a kezdetektől fogva, hogy vajon mennyire érzékeny a férfiak melle, mellbimbója. Nos, ebben a kérdésben máig nincs egyetértés: vannak férfiak, akiket elképesztő módon izgat szexuálisan a mellbimbók ingerlés, míg mások semmilyen módon nem reagálnak erre a stimuluszra. Érdemes a pároddal kipróbálni, hogy te melyik csoportba tartozol…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló