Érdekes

Kint az egész cici! Már a középkorban is divat volt a villantás a kor “celebjei” körében!

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.27 | 12:48

Amikor a kései középkor ikonjaira gondolunk, mindig állig begombolkozott, jólfésült dámák jutnak az eszünkben. Pedig a régészek mostanában kezdenek ráébredni arra, hogy XIV. és XV. századi őseink nem igazán riadtak vissza egy kis bimbóvillantástól, sőt!

A francia VII. Károly szeretője, Agnes Sorel különös trendet indított útjára a nemes asszonyok körében. A gyönyörű fiatal nő gyakran jelent meg a király oldalán a különféle ceremóniákon, s állítólag szándékosan olyan ruhákat varratott magának, amelyek láttatni engedték gyönyörű, telt kebleit. Agnes arra hivatkozott, hogy a zavartalan szoptatás érdekében van szükség ilyen ruhákra, de valójában csak szerette volna minél több embernek megmutatni szexi idomait.

Állítólag rengeteg udvarhoz közel álló asszony követte Agnes példáját, és csináltatott magának hasonló sejtelmes, szexi ruhadarabokat, így aztán az püspök kénytelen volt a királynál panaszt tenni a hanyatló erkölcsök miatt, amely lassanként az egész udvart megfertőzte… Sok-sok évtizeddel Agnes Sorel halála után egy Manzuában élő dúsgazdag, befolyásos nemes asszony, Isabella d’Este élesztette újra a divatot az olasz és a francia udvari körökben. Ezekben az időkben a gazdag asszonyok annyira aggódtak a melleik formája és szépsége miatt, hogy szoptatós dajkákat fogadtak a gyermekeik mellé…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.